Musiikkiopistolta tilaa vuorohoidolle

06.09.2017 - 06:17 Satu Ojala
Melinda Suittio (vas.), Teemu Nurmi ja Mimosa Suittio kävivät jo testaamassa vuorohoidon tulevia lisätiloja.

Huittisten kaupunki sai sapiskaa Pyhäjärviseudun ympäristölautakunnalta Kuninkaisten päiväkodin satelliittiryhmän ahtaista ja epäkäytännöllisistä tiloista. Lauta-kunta antoi kaupungille aikaa tämän vuoden loppuun asti saattaa tilat asianmukaiseen kuntoon.
Keltaisten satelliittiryhmä on vuorohoitoryhmä, joka toimii entisessä Kuninkaisten vanhainkodin rakennuksessa. Samassa talossa ovat myös musiikkiopisto ja nuorten työpaja. Jokainen soppi on käytössä.

Muskari sekä huilu- ja pianotunnit siirtyvät syysloman jälkeen kansalaisopiston tiloihin.

Keltaisten ryhmällä on ollut tähän asti käytössä noin 120 neliötä ja tilat on aikanaan mitoitettu 12 lapselle. Tällä hetkellä kahdessa ryhmässä on yhteensä 35 lasta, joista läsnä on samaan aikaan keskimäärin 20 lasta.
Keltaisten ryhmällä on vielä toistaiseksi käytössä vain kaksi vessaa, joista toinen on tarkoitettu aikuisille. Pyhäjärviseudun ympäristölautakunnan mielestä vessat ovat pieniä ja epäkäytännöllisiä eikä niitä ole alun perinkään tarkoitettu vaippaikäisten lasten jatkuvaan hoitoon.

Muita ongelmakohtia nykyisissä tiloissa ovat muun muassa tarkoituksenmukai-sen kuraeteisen puuttuminen, ulkoilutila rakennuksen takana, jonne kuljetaan kiertämällä koko rakennus sekä henkilökunnan sosiaalitilojen puuttuminen.
Vuorohoidon tilaongelmaan on etsitty ratkaisua pitkin kevättä ja kesää. Lopulta ratkaisu löytyi läheltä. Vuorohoidon seinänaapurina on musiikkiopisto, jonka kaksi tilaa, alasali ja luokka, muutetaan pienin korjauksin vuorohoidolle soveltuviksi. Lisätilaa tulee noin 120 neliötä. Tiloihin rakennetaan yksi vessa lisää. Entuudestaan näissä tiloissa on yksi vessa.

–Musiikkiopiston muskari sekä huilu- ja pianotunnit siirtyvät syysloman jälkeen kansalaisopiston tiloihin Kuninkaisten koulutus- ja kulttuurikeskukseen, kertoo sivistysjohtaja Eija Mattila.
Siirto edellyttää, että kansalaisopisto siirtyy vuorostaan Satakunnan ammattikorkeakoulun tiloihin.
–Kansalaisopisto ja musiikkiopisto tarvitsevat tiloja samaan aikaan, mutta ammattikorkeakoulun toiminta on painottunut viikonloppuihin, joten kansalaisopis-ton ja Samkin samojen tilojen yhteiskäyttö onnistuu paremmin. Musiikkiopisto saa kansalaisopistolta kolme luokkaa käyttöönsä, sanoo Mattila.

 

 

Väliaikainen ratkaisu

Huittisissa on menossa sekä varhaiskasvatuksen että perusopetuksen palveluverkkoselvitys ja vuorohoidon tilojen tarveselvitys. Lauttakylän koulun suhteen tehdään päätöksiä syksyn aikana ja se vaikuttaa myös musiikkiopiston toimintaan. Musiikkiopisto ja koulu sopivat sivistysjohtaja Eija Mattilan mukaan hyvin samojen tilojen yhteiskäyttäjiksi.
–Vuorohoidon tilaratkaisut ovat nyt väliaikaisia ja tehtyjen selvitysten jälkeen nähdään, millainen pysyvä ratkaisu saadaan aikaan. Vanhaa kunnantaloa ei ole näissä mahdollisuuksissa unohdettu, sanoo varhaiskasvatusjohtaja Johanna Kortessalo-Ainasoja.
Vuorohoidon nykyiset tilat eivät sovellu pidemmällä aikavälillä päiväkotikäyttöön.
–Rakennus ei ole päiväkotikelpoinen ilman perusteellista peruskorjausta, sanoo Kortessalo-Ainasoja.

 

 

 

Lue 6.9. Lauttakylä-lehti verkossa,
Tilaa lehti täältä

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.