Kajakeilla lähivesien puolesta

06.09.2016 - 11:51 Minna Karru
Huittisten Karhiniemellä Petra Tuovisella ja Tomi Mandelinilla oli takana kolmisensataa melottua kilometriä.

Kokemäenjoen vesistön latvoilta Saarijärven Pylkönmäeltä 19.8. alkanut vesiviesti-melonta ohitti Huittisten Karhiniemen rannan tänään aamulla. Petra Tuovisella ja Tomi Mandelinilla  oli takana kilometrejä hiukan yli kolmesataa. Edessä on vielä satakunta kilometriä, ennen kuin retki päättyy perjantaina Poriin.

Kaksikko haluaa melontaretkellään muistuttaa lähivesien arvosta.
–Jokiveden laatu on viimeisten vuosikymmenten aikana parantunut, mutta nykytilaan ei ole silti syytä tyytyä, vaan edelleen kannattaisi toimia paremman jokiveden puolesta, Mandelin sanoo.

Mandelin ja Tuovinen tallentavat päivittäin vesihavaintonsa järviwiki-palveluun. Huittisten Karhiniemen kohdalla aamukymmenen tiedoksi tallentui: veden lämpötila 15,5 astetta, näkösyvyys 1,4 metriä, hieman levää.
Näkösyvyyden mittamiseen kaksikolla on koekäytössä perinteisen näkösyvyyslevyn lisäksi palvelu, jossa näkösyvyyttä ja veden sameutta mitataan kännykkäsovelluksen avulla.

Vesiviesti-melonta on alkutahti Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistyksen vauhtia vesienhoitoon -hankkeelle.

 

Melojien kuvia matkan varrelta löytyy instagramista
 

 

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.