Eurooppalainen työnvälitys vie Taina Tuovista kohteisiin, jonne ei tehdä turistimatkoja

06.08.2019 - 05:18 Satu Ojala
Taina Tuovinen (omaa sukua Pajamäki) tuntee itsensä satakuntalaiseksi. Hän on syntynyt Köyliössä, mutta asunut ne tärkeimmät kouluvuodet Huittisissa. Nykyisin koti on Säkylässä. Huittisissa tärkeä paikka on entinen opinahjo, Lauttakylän lukio.

Taina Tuovinen ja muut Eures-asiantuntijat toimivat eurooppalaisilla työmarkkinoilla työnhakijoiden ja työnantajien välillä.

He auttavan yrityksiä löytämään sopivan kohdemaan ja käynnistävät rekrytoin-nin, löytävät paikalliset yhteistyökumppanit, avustavat messuille osallistumisessa ja markkinoivat yritysten avoimia työpaikkoja. Asiantuntijat järjestävät tarvittaessa rekrytointitilaisuuksia kohdemaassa, neuvovat ulkomaisia työntekijöitä muuttoon ja suomalaiseen työelämään liittyvissä asioissa. Tarvittaessa asiantuntijat tekevät hakijoiden keskuudesta esivalinnan, mutta lopullinen valinta on työnantajalla.

–Järjestämme treffitapaamisia, mutta jonkun verran tulee yhteydenottoja suoraan työnhakijoilta, jotka haluavat tulla Suomeen töihin. Me autamme myös suomalaisia työnhakijoita löytämään töitä 31 muusta EU-maasta.

–Suomenkielentaitoisia työntekijöitä halutaan tällä hetkellä Irlantiin, Skotlantiin, Viroon ja Aurinkorannikolle erilaisiin puhelinpalvelukeskuksiin. Hakijoina ovat suomalaiset yritykset, mutta osa on paikallisiakin. (..)

Eures-asiantuntijoiden koulutuksesta vastaa Euroopan komissio.

–Koulutukset ovat EU-maissa eri puolilla Eurooppaa. Oma koulutukseni alkoi Tallinnasta ja sen jälkeen jatkokoulutuksia on ollut monissa eri maissa. Pääsääntöisesti koulutuksissa on joka maasta vain yksi asiantuntija, kertoo Satakunnan tällä hetkellä ainoa Eures-asiantuntija Taina Tuovinen. Suomessa heitä on 35.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.