Lupasusi kaadettiin Huittisissa sunnuntaina

06.02.2017 - 13:25 Sari Mäkelä

Suomen riistakeskuksen viime viikolla myöntämä lupa yhden suden kaatamiseksi käytettiin heti viikonloppuna. Kolmen talon pihapiirissä kulkenut, 36-kiloinen naarassusi kaadettiin sunnuntaina Huittisissa lähellä Alastaron rajaa.
Jahtipäällikkö Jari Kallio Köyliön metsästysseurasta kertoo, että susi kulki lähimmillään 40 metrin päästä pirtin ovesta.
–Kaatolupaehdot täyttävä katkeamaton jälki löytyi sunnuntaiaamuna. Susi paikallistettiin metsäsaarekkeeseen, jonka jälkeen metsästäjät kutsuttiin koolle. Mukana oli 47 metsästäjää.
–Susi oli viimekeväinen penikka; ne kulkevat välillä yksinkin. Ns. Köyliön susilauma oli viime viikon lopulla tällä suunnalla, mistä susi kaadettiin. Lauma hajaantui; osa lähti Köyliön suuntaan, alfapari suuntasi Kokemäelle. Alfaparin suunta oli nähtävissä siksi, että naaras on kiimassa ja tiputtelee.
Suomen riistakeskus myönsi poikkeusluvan yhden suden kaatamiseksi ns. Köyliön laumasta. Lupa oli voimassa 21. helmikuuta asti. Seudun kahdeksan metsästysseuraa hakivat kaatolupaa kaikkiaan kahdeksalle sudelle.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.