Mommolan risteyssilta kehnossa kunnossa

05.09.2018 - 05:18 Mikko Perttunen
Mommolan risteyssilta on luokiteltu erittäin huonokuntoiseksi. Se on yksi maakunnan huonokuntoisimmista. Samalla, kun silta aikanaan korjataan, saatetaan tietä myös pudottaa hieman, jotta alikulkukorkeutta saataisiin vähän lisää.

Italian Genovassa romahtanut silta nosti meidänkin siltamme ja niiden kunnon tapetille. Liikennevirasto on luokitellut Suomen sillat kuntonsa puolesta viiteen luokkaan.

Huittisissa yksi silta putoaa kaikkein alimpaan kategoriaan. Vuonna 1973 rakennettu Mommolan risteyssilta luokitellaan erittäin huonokuntoiseksi.

−Siltaan tehtiin erikoistarkastus viime vuonna ja korjaussuunnitelma on nyt viittä vaille valmis. Ensi vuodeksi ei ole korjausrahaa, mutta tavoite on, että silta korjattaisiin vuonna 2020. Se on kuitenkin yksi meidän tärkeimpiä kohteitamme, siltainsinööri Jari Nikki Varsinais-Suomen ely-keskuksesta kertoo. (..)

Huittisissa luokiteltiin toiseksi alimpaan kuntoluokkaan eli huonokuntoisiksi Karhiniemen silta, Kariniemen silta, Hirven silta ja Ripo-ojan kevyen liikenteen silta.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.