Joulumielellä liikkeellä joulunavauksissa

04.12.2018 - 05:04 Senni Valiola ja Mauno Kotamäki
Huittisten joulunavaukseen osallistuneet Aaro ja Aada Aalto kertoivat olleensa koko vuoden kilttejä. Lahjatoivomuslistalta löytyi muun muassa karkkia ja pikkuponi.

Joel Välimäki (vas.) ja Vilja Vartia askartelivat Vampulan kirjastossa. Vampulassa joulunavausta juhlittiin torstaina.

 

Huittisten perinteinen joulunavaus keräsi perjantain kurjasta säästä huolimatta pankkiaukiolle paljon joulumielellä varustettua väkeä.

Elinvoimajohtaja Riikka Peipon pitämä avauspuheenvuoro sai kuulijan tuntemaan itsensä ylpeäksi huittislaiseksi. Maalaiskaupungin kantavana voimana on yhteistyö ja yhteisöllisyys. 

–Vuoden aikana olen useasti saanut todeta, että Huittisten vahvuus on maalaiskau-pungin yhteisöllisyys. Täällä tiedetään, että yhdessä tekemällä ja aktiivisella osallistumisella pystymme pitämään kaupungin elinvoimaisena. Yhdessä olemme enemmän ja saavutamme suurempaa. Tämä joulunavaus on hyvä esimerkki yhteistyöstä.

–Erittäin tyytyväinen olen myös siitä että Huittisissa sujuu yhteistyö kaupungin ja kaupunkilaisten, yhdistysten ja yritysten välillä. Näitä yhteisöllisiä toimintamalleja, joissa kolmas sektori täydentää kaupungin tarjoamia palveluita, meidän pitäisi löytää enemmänkin. Se luo asukasviihtyvyyttä ja hyvinvointia.

 

Kuusi kirkasti Vampulan avauksen

Kirjaston jouluaskartelupajassa Vampulan joulunavauspäivänä torstaina tehtiin muun muassa tonttuovia. Kirjastossa sai myös etsiä tonttujen viestejä.

–Aika mahdottomasti oli kävijöitä, arviolta 140–150, kertoi kirjastonhoitaja Piia Peltokangas. (..)

Jukolassa oli säpinää, kun yhdistysväki ja yksityishenkilöt myivät tuotteita myyyjäisissä..

–Myyjätahoja oli kymmenkunta, kertoi Vampulan Yrittäjien sihteeri Aino Tammi.

 

 

 

Lue lisää joulunavauksista  tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.