Mahlamäen yrittäjäperheestä Huittisten Vuoden yrittäjä

04.11.2017 - 19:31 Minna Karru
–Meillä sujuu yhteistyö hyvin. Kaikki tekevät tarvittaessa vähän kaikkea, sillä töistä ei ole pulaa, sanovat Päivi, Ari ja Kalle Mahlamäki. (Kuva: Marja-Liisa Hakanen)

Huittisten Yrittäjät on valinnut vuoden yrittäjäksi yrittäjäperheen Ari, Päivi ja Kalle Mahlamäen.

Ari ja Päivi Mahlamäki ostivat Arin kotitilan sukupolvenvaihdoksessa vuonna 1994 ja ovat siitä lähtien kehittäneet tilan toimintaa määrätietoisesti. Vuonna 2005 maatila yhtiöitettiin ja toimintaa ryhdyttiin harjoittamaan Ari Mahlamäki Oy:nä.
Broilerituotantoa on tilalla ollut vuodesta 1990. Tällä hetkellä kasvattamoissa on samanaikaisesti noin 140 000 broileria, vuosituotanto on noin 1,6 miljoonaa kiloa. Peltoa on viljelyksessä runsaat 300 hehtaaria. Tilan liikevaihto on noin 2,3 miljoo-naa euroa.

Vuoden Yrittäjäksi valintaan vaikutti erityisesti yrittäjien maatalouselinkeinon monipuolinen kehittäminen. Mahlamäet ovat esimerkiksi olleet vahvasti mukana huittislaisen rehutehtaan Satarehun perustamisessa.

Mahlamäen tila työllistää yrittäjien lisäksi yhden vakituisen työntekijän. Toiminnan luonteesta johtuen työvoimaa tarvitaan kuitenkin säännöllisin välein enemmän. Toiminimillä toimivat yrittäjät ovat tuttu näky tilalla.
Välillisesti yritys työllistää yhteistyökumppaneita paljon, muun muassa kuljetuksissa, lastauksissa, teurastuksissa ja pesuissa. Ari Mahlamäki arvioi yrityksen työllistävän normaalitoiminnassa välillisesti noin 70 henkeä yhteensä 260 työpäivän ajan vuodessa.

 

Katso video Vuoden yrittäjästä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.