Jokaisen keskustan on kehityttävä

04.10.2018 - 05:23 Marja-Liisa Hakanen
–Huittisten keskustassa on paljon hyvää, muun muassa tiivis rakenne ja selkeä keskipiste. Vieraan ei tarvitse miettiä, missä keskusta on, Martti Wilhelms (vas.) ja Pokko Lemminkäinen sanovat.

–Prismat, henkat ja maukat ovat kaikkialla samanlaisia. Mitä sellaista meillä on, mikä erottaa muista, tarjoaa ikimuistoisia kokemuksia, Elävät Kaupunkikeskustat -yhdistyksen toiminnanjohtaja Pokko Lemminkäinen kehottaa jokaista kaupunkia miettimään.

Lemminkäinen osallistui Huittisissa teemapäivään, jossa pohdittiin kivijalkakaupan ja kaupunkikeskustojen tulevaisuutta. Hän kertoi esimerkkejä ja nosti esiin keskustan kehittämisen kannalta tärkeitä asioita.

–Kaupungistuminen kiihtyy ja siksi jokaisen keskustan on kehityttävä. Pitää näyttää sekä omille asukkaille että muille, että meillä kehitytään. Sitä varten ei tarvita suuria suunnitelmia, vaan suurta keskustelua, Lemminkäinen peräsi.

Hän uskoo, että aito vuorovaikutus tuottaa parhaan hedelmän, sillä kehittäminen on ennen kaikkea ihmisten kohtaamista. (..)

Lemminkäisen mielestä jokaisen kaupunkikeskustan pitää tarjota jokin laadullinen elämys, keskeisellä paikalla jotain, mikä herättää kiinnostuksen.

–Täällä on jo kivoja elementtejä, esimerkiksi keskustan kaupparaittimaisuus ja mainio Doris-veistos. Täällä on myös kerroksellisuutta ja rouheutta, mutta millainen on esimerkiksi valaistus illalla.

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.