Kaupungin taloustilanne heikkeni rajusti

04.04.2019 - 05:21 Marja-Liisa Hakanen
Huittinen investoi viime vuonna 5,7 miljoonalla eurolla. Suurin kohde oli uusi liikuntahalli, joka saatiin valmiiksi viime vuoden lopulla.

Huittisten kaupungin taloustilanne heikkeni viime vuonna rajusti. Kaupunki teki 3,6 miljoonaa alijäämää.

Merkittävimmät syyt talouden heikentymiselle olivat kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaan mukaan verotulojen romahtaminen ja toimintakulujen hallitsematon kasvu.
–Taloustilanne heikkeni dramaattisesti osittain meistä riippumattomista syistä. Esimerkiksi verotulot putosivat edelliseen vuoteen verrattuna 1,3 miljoonaa euroa eli 3,9 prosenttia ja nettomenot kasvoivat 2,6 miljoonaa eli 4,6 prosenttia, Peltomaa kertoo.

Verotulojen vähenemiseen vaikutti myös se, että kilpailukykysopimuksen mukaisia kuntien tuloja pienentäviä vaikutuksia ei kaikilta osin kompensoitu kunnille.
–Talouden sopeuttaminen äkillisesti muuttuneeseen tilanteeseen on yhden vuoden aikana mahdotonta.

Vuoteen 2017 verrattuna Huittisissa kasvoivat perusturvan menot kaikkiaan 2,3 miljoonaa euroa. Erikoissairaanhoidon kulujen kasvu oli 1,2 miljonaa ja sen lisäksi terveyskeskuksen kulut kasvoivat 0,4 miljoonaa, vanhustenhuollon ja kotipalvelujen kulut 0,5 miljoonaa ja sosiaalityön kulut 0,25 miljoonaa.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.