”Palvelujen keskiössä perhe, työn ytimessä vanhemmuuden tukeminen”

04.02.2019 - 14:20 Marja-Liisa Hakanen
–Perhekeskus tukee kokonaisvaltaisesti perheen hyvinvointia ja tuo tukea oikea-aikaisesti lähelle perhettä, Annika Saarikko totesi.

Huittisissa avattiin tänään perhekeskus, joka toimii terveyskeskuksen tiloissa. Saman katon alle on koottu kaikki perheiden sosiaalipalvelut.
Avajaispuheen pitänyt perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko totesi, että perhekeskuksen palvelujen keskiössä on perhe ja sen työn ytimessä vanhemmuus.
–Kun kodeissa voidaan hyvin, lapset voivat hyvin. Te täällä perhekeskuksessa vastaatte niistä rakennuspuista, joita valtaosalla perheistä on jo omasta takaa. Erityisen tärkeitä rakennuspuut ovat niille, joilla ei niitä ole.

Saarikon mukaan vanhemmuus on iso ilo, mutta sen mukana tulee aina myös huolia.
–Huolia raskausaikana sekä lasten taapero- ja kouluvuosina. On tärkeää, miten näihin huoliin vastataan. Tärkeää on myös se, että jokainen perhekeskus ottaa huomioon paikkakunnan ominaispiirteet ja rakentaa toimintaansa sen mukaan. 
Ministeri kiitteli Huittisten perhekeskusta siitä, että yhteistyötä tehdään myös päivähoidon ja koulun kanssa.
–Perhekeskuksessa ollaan perheitä varten. Täällä siitä kertovat esimerkiksi keskuksen aukioloajat ja se, että täällä opetellaan uusia yhteistyötapoja. Kaikki ei heti ehkä suju kitkatta, mutta kun siitä pääsette yli, olette onnistuneet.

Perhekeskuksen avajaisissa puhuivat myös perusturvalautakunnan puheenjohtaja Tinja Tähtinen ja perusturvajohtaja Kristiina Piirala sekä Satasoten muutosagentti Mirja Antila. Tähtinen totesi saaneensa päättäjänä monta kertaa vastata kysymykseen, kannattaako perhekeskusta nyt tehdä, kun sote-uudistus on kesken.
–Tämä on kuitenkin yksi näyttö siitä, että soten valmistelu on toiminut hyvin.

Piirala kertasi perhekeskuksen vaiheita ja sanoi, että tilojen remontoinnin lisäksi on tarvittu paljon muutakin, esimerkiksi uudenlaista työotetta.
–Kaikki ei ole valmista, mutta jostain pitää aloittaa. Tänä vuonna on tarkoitus kehittää muun muassa johtamista, palvelusisältöä ja yhteistyötä.
Lapsi- ja perhepalvelujen muutosagentti Mirja Antila kiitteli Huittista iloiseksi poikkeukseksi koko maakunnassa.
–Täällä on koko ajan tehty perhekeskuksen eteen töitä määrätietoisesti ja tehokkaasti, hän totesi.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.