Huittisten kuntoportaat käytössä keväällä – Rakentaminen alkoi puiden kaadolla

03.10.2019 - 05:24 Satu Ojala
Jari Vilen Metsä KTK:sta kaatoi puustoa kuntoportaiden tieltä. Kännölässä työt jatkuvat perjantaihin asti. Kulku 1,4 kilometrin lenkillä ja Leijona-laavun läheisyydessä on sallittu iltakuuden jälkeen, päiväaikaan kulku on kielletty.

Ajatus kuntoportaiden rakentamisesta Kännölään virisi jo kaksi vuotta sitten.

Nyt asia on nytkähtänyt eteenpäin ja Leijona-laavun viereen raivataan parhaillaan puustoa pois kuntoportaiden tieltä. Raivattava alue on noin viisi metriä leveä, 180 metriä pitkä ja korkeuseroa on 28 metriä.

Huittisten kaupunki on varannut tälle vuodelle liikunta-alueiden kehittämisrahaa, josta 16 000 on osoitettu kuntoportaisiin. Kustannuksia kertyy maansiirtotöistä, eristeistä, sorastuksesta ja tarvikkeista.

–Portaat rakennetaan talkoilla ja vetovastuun kantaa Lauttakylän Luja. Suullisia talkoolupauksia olen saanut jo ainakin kymmeneltä ihmiseltä, joten kyllä portaat saadaan talkoilla kuntoon.

–Hankkeen eteneminen riippuu siitä, miten pohjatyöt saadaan kuntoon. Voi olla, että portaiden rungotkin saadaan kuntoon vielä tämän vuoden aikana, sanoo hankkeen puuhamies Jyrki Välkkynen.

Välkkysen mukaan kuntoportaat ovat varmuudella käyttökunnossa ensi keväänä.

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan Lauttakylä-lehden numerosta 40 (2.10.2019)
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.