Millä lailla kehittäisit Huittisten kaupunkia? – Ideakilpailun kehittäjät kannustavat ideoimaan vaikka mitä

03.07.2019 - 05:17 Minna Karru
Ideointikilpailun kehitteli tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoa suorittava keltainen ryhmä. Kuvassa kahdeksikosta neljä: Suvi Nieminen (vas.), Anne-Maija Saarinen, Iia Rönnqvist ja Anu Kärki.

–Ei voi olla liian hullua ideaa Huittisten kehittämiseksi, sanoo Huittisten  terveyskeskuksen fysioterapeutti Anne-Maija Saarinen.
–Eikä liian pientä ehdotusta, toteaa kaupungin omais- ja perhehoidon yhteyshenkilö Anu Kärki.

Muutkin Kaarirannan terassilla istuvat kehittäjät, ikäihmisten palveluiden terveydenhoitaja Suvi Nieminen ja ikäihmisten palveluiden kuntohoitaja Iia Rönnqvist, kannustavat osallistumaan kaikenlaisilla ja kaikenkokoisilla ideoilla Tonnilla todeksi! -kilpailuun. Nelikon lisäksi kaupungin strategian toteuttamisen kunniaksi viritettyä kilpailua ovat olleet ideoimassa lastentarhaopettajat Heli Laaksonen ja Niina Kulkki, musiikkiopiston vs. apulaisrehtori Mirja Mattinen ja Sataopiston rehtori Virpi Havia.

He ja parikymmentä muuta kaupungin palkkalistoilla olevaa suorittavat paraikaa tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoa. Keväällä alkaneet opinnot päättyvät ensi vuoden toukokuussa.

–Päädyimme ideakilpailuun siksi, että halusimme tuoda näkyväksi kaupungin uutta strategiaa. Strategiahan on tarkoitettu jokaiselle kuntalaiselle, Saarinen toteaa.

–Kaikelle kansalle kisa on avoin siksi, että strategiassakin painotetaan yhteisöllisyyttä ja osallistamista, hän jatkaa.

–Ja senkin tähden kuka vain voi osallistua, että ulkopuolinen näkee usein selvemmin kuin ne, jotka puurtavat jonkin asian kanssa päivittäin, Rönnqvist lisää.
Idea voikin olla ehdotus uudella tavalla tekemiseksi, jonkin välineen hankkimiseksi, tai ajatus kirsikkapuun istuttamisesta jokaiselle syntyvälle kuntalaiselle… Tai melkein mitä tahansa. Kunhan sen toteuttamiseen ei kulu rahaa enempää kuin tuhat euroa. (..)

Ideoida sopii yksin tai ryhmässä, työporukan kesken, tai vaikka harrastepiiriläisten voimin. Ideat lähetetään kirjallisesti osoitteeseen tonnilla.todeksi@huittinen.fi, aikaa ideointiin on elokuun loppuun.
Kilvan kolme sarjaa on napattu kaupungin strategiasta: kasvu ja oppiminen, työnteko ja yrittäminen sekä asuminen.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.