Teemapäivänä todellista lähiruokaa

02.11.2018 - 05:13 Satu Ojala
Ilona Oivanen (vas.), Venla Levonen ja Ella Laukkanen piirsivät lähiseudun raaka-aineista tehdyt koko päivän ateriat. Kuva: Pilvi-Sisko Godin

Maksuttoman kouluruokailun 70-vuotista juhlavuotta vietettiin Huittisten kouluissa lähiruuan merkeissä. Lokakuisen lähiruokapäivän taustalla olivat Satakunnan kuntien ruokapalvelut ja Satakunnasta – Sikses parasta -hanke.

Lihamurekkeen lihat tulivat Kivikylästä, perunat, kuten kaikkina muinakin päivinä Arto Metsämäeltä Vampulasta ja salaattiin herneet Apetitilta, jolloin nekin ovat lähiseudulla kasvaneita.

Suttilan koulussa kolmannen ja neljännen luokan oppilaat paneutuivat lähiruokateemaan perin pohjin.

Sikses parasta -hankkeen sivuilta oppilaat etsivät lähiruuan tuottajia, laativat saaduista aineksista yhden päivän ateriaehdotuksen aamupalasta iltapalaan ja piirsivät ideansa kuviksi.

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.