Alma Manu lopettaa sanomalehtien jakamisen – Myös Lauttakylä-lehden löydettävä uusi jakelukumppani

02.07.2019 - 05:06 Marja-Liisa Hakanen
Alma Manun jaettavana on 25 tuotetta, joista valtaosa on paikallislehtiä.

Sanomalehtien varhaisjakelua Satakunnassa ja Pirkanmaalla hoitanut Alma Manu on irtisanomassa kaikkien lehtien jakelusopimukset siten, että ne päättyvät vuo-denvaihteessa. Alman jakelu kattaa nykyisin noin 90 prosenttia edellä mainittujen maakuntien kotitalouksista.
Muutoksen taustalla on liiketoimintakauppa, jossa Alma Median varhaisjakelu-toiminnot Satakunnassa ja Pirkanmaalla siirtyvät Postille 1.1.2020. Samalla Postin palvelukseen siirtyvät Alma Manun noin 800 jakeluliiketoiminnan työntekijää.

–Olemme jo pitkään halunneet katsoa jakeluasioissa vähän pitemmälle ja tavoitteena on ollut turvata varsinkin omien lehtiemme laadukas jakelu myös jatkossa. Lehtien levikit valitettavasti laskevat ja se on merkinnyt toimintojen tehostamista. Tehostamiskeinot alkoivat olla käytetyt ja vaarana oli, että se ennen pitkää vaikuttaisi palvelutasoon ja sitä taas emme halunneet, Alma Manun paino- ja liiketoimintajohtaja Matti Käki taustoittaa. (..)

Alma on vastannut myös valtaosasta Lauttakylä-lehden jakelua.

–Alman päätös jakelutoiminnan lopettamisesta on harmillinen, sillä se on ollut meille hyvä jakelukumppani. Nyt sen tilalle pitää löytää korvaava ratkaisu. Tavoite on tietysti se, että Lauttakylä-lehti kulkee jatkossakin sujuvasti tilaajille, toteaa Huittisten Sanomalehti Oy:n toimitusjohtaja Olli Ristimäki.
–Muutos tuo myös kustannuspaineita, mutta pyrimme siihen, että ne vaikuttaisivat mahdollisimman vähän Lauttakylä-lehden tilaushintaan.

Ristimäki sanoo, että digiaika tekee paperilehden toimittamisen entiseen tapaan tilaajille entistä haasteellisemmaksi.
–Tämä lisää digilehden suosiota, sillä kun se ei ole sidottu ilmestymispäiviin eikä fyysiseen jakeluun, se on tilaajille varmin ja nopein tapa saada sisältö käyttöönsä.

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.