Nyt pääsee ”tsempparioppiin”

02.03.2017 - 06:06 Minna Karru
–Tukihenkilönä oleminen on paljon helpompaa kuin tämä sydämen tekeminen sormilla, tuu-mailivat tukihenkilöksi kouluttautuneet Natalia Järnfors (oik.) ja Pekka Kumpulainen sekä projektityöntekijä Tuija Koponen (vas.) ja muistihoitaja Niina Immonen.

 

–Aivan niin, tsemppari on hyvä sana tukihenkilöstä, sanoo muistihoitaja Niina Immonen.
Tukihenkilökoulutukseen osallistunut Pekka Kumpulainen on juuri kertonut miten hän esimerkiksi kannustaa tuettavaansa muistamaan vanhoja asioita sekä käy hänen seuranaan uimahallilla.
Huittislainen Kumpulainen kävi Pirkanmaan muistiyhdistyksen tukihenkilökoulutuksen Tampereella pari vuotta sitten. Nyt Huittisiin ollaan virittelemässä maaliskuuksi omaa koulutusta.
Niin Kumpulainen kuin toinen Tampereella koulutuksessa käynyt huittislainen, Natalia Järnfors kannustavat ihmisiä osallistumaan kurssille.
–Tukihenkilönä oleminen on kuin tuttavana olemista, tehdään yhdessä asioita. Luetaan vaikka paikallislehteä tai katsotaan vanhoja valokuvia. Minä myös hyvin mielelläni ja kiinnostuneena kuuntelen ihmisen elämänkokemuksia, hänen tarinaansa. Ihmisten historia on arvokas asia, Järnfors toteaa.

Pirkanmaan muistiyhdistyksen projektityöntekijä Tuija Koponen lainaa tukihenkilötoiminnasta tehdyssä videossa kuultavaa kommenttia.
–Tämä ei ole mitään rakettitiedettä.
Muut ovat samaa mieltä.
–Kyse on rinnalla kulkemisesta. Se voi olla juttelemista ja kuuntelemista, tai vaikka ristikoiden täyttämistä tai kahveilla käymistä. Ihan kaikkea tavallista arkista, tuettavalle ihmiselle ominaista tekemistä, he summaavat.

 

Tukihenkilökoulutus
21.3. ja 28.3. klo 10–15.30
Ennakkoilmoittautumiset 17.3. mennessä Huittisten paikallisosastoon.

 

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehdestä 1.3.2017
tai
digi.lauttakyla.fi

Tilaa Lauttakylä-lehti täältä 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.