Satakuntalaisyrityksen arvo 350 000 euroa

20.01.2011 - 00:18 Satu Ojala

Tyypillisen satakuntalaisyrityksen arvo on tällä hetkellä noin 350 000 euroa ja se on vuodesta 2006 kasvanut reilulla kolmanneksella, kertoo Suomen Asiakastieto Oy:n arvoanalyysi.

Euromääräisellä arvolla mitattuna satakuntalaiset yrittäjät ovat onnistuneet työssään paremmin kuin suomalaiset kilpailijansa keskimäärin. Tyypillisen satakuntalaisen yrityksen arvo on arvoanalyysin mukaan noin 20 000 euroa korkeampi kuin suomalaisen keskivertoyrityksen. Naapurimaakuntaan Varsinais-Suomeen eroa kertyy satakuntalaisten hyväksi peräti 40 000 euroa.

Satakunnassa yritysten arvo on vuosina 2006-2010 kasvanut noin 36 prosentilla eli selvästi maan keskiarvoa nopeammin. Maakunnan toimialoista erityisesti arkkitehti- ja insinööritoimistojen, terveyspalveluiden tuotannossa ja rakennusalalla toimitvien yritysten euromääräinen arvo on kasvanut kohisten.
 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.