Tie auki aurinkoenergialle

01.02.2018 - 05:46 Mikko Perttunen
Vaihemaakuntakaava 2:ssa on osoitettu kaksi potentiaalista aurinkoenergian tuotantoaluetta Huittisissa. Kumpikin on nykyisellä turvetuotantoalueella.

Satakunnan vaihemaakuntakaava 2:n lausuntokierrokselle lähteneeseen ehdotukseen lisättiin uusi aurinkoenergian kehittämisen kohdealue Huittisiin. Ehdotuksen luonnoksessa oli jo osoitettu yksi alue Nanhiansuolla.
–Palautteessa kunta esitti toiveen, että myös Heposuo voitaisiin lisätä kaavaan. Keskusteluja maanomistajankin kanssa oli käyty, joten katsottiin, että voidaan ottaa alue mukaan tähän ehdotukseen, maakuntainsinööri Anne Nummela kertoo.

Heposuon alueen arvioitiin jo aiemmin tehdyssä esiselvityksessä ja paikkatietoanalyysissä lähes täyttävän potentiaaliselle alueelle määritellyt kriteerit. Niitä olivat muun muassa etäisyys sähköasemiin ja teollisuusalueisiin. Heposuon alueen kohdalla etäisyyskriteerit jäivät vain muutamasta sadasta metristä kiinni.

Se, tuleeko Heposuolle tai Nanhiansuolle aurinkoenergiatuotantoa on vielä arvoitus. Vaihemaakuntakaavan kehittämisperiaatemerkintä ei varsinaisesti sido mihinkään. Se on Nummelan mukaan hyvin yleispiirteinen, ja merkinnällä on lähinnä haluttu osoittaa alueita, joissa on potentiaalia, jota voitaisiin tutkia ja pohtia tarkemmin.
–Toteutuminen on täysin kiinni toimijasta. Siihen ei ole mitään velvoitetta tai tavoitetta. Ottamalla aurinkoenergia mukaan vaihemaakuntakaavaan 2, on haluttu tuoda sitä yleiseen keskusteluun ja tavallaan samalla osoittaa, että Satakunnassa on mahdollista toteuttaa tällaisia isoja aurinkoenergian tuotantoalueita, Nummela selittää.

 

 

 

 

Lue juttu loppuun 31.1.-Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.