Mäki-Juuselassa

Keikyäläinen Terttu Jokinen toi julkaistavaksi Mäki-Juuselassa Huittisissa otetun kuvan, jossa on hänen äitinsä Irja Ojansuu, sittemmin Jokinen. Keitä ovat kuvan miehet?

Siihen aikaan kun silta tuli
Tiistain vanhassa kuvassa oli Keikyän (nykyistä edeltänyt) silta. Se tunnettiin hyvin.
Simo Hietanen soitteli pyörineensä pilareitten juuressa paljonkin tukkiuitolla ollessaan. Reijo Jalo kertoi, että kuva on otettu sillan käyttöönottojuhlallisuuksista. Rakentaminen alkoi helmikuussa 1930 ja juhlaa vietettiin 23.8.1931.
Muiden muassa Aulikki Kurru havaitsi, että sama kuva löytyy Vanhaa Keikyää -kirjasta.
Elma Reponen muistaa hyvin sillan rakennusvaiheet.
–Isäni oli yhtenä siellä töissä, hän oli urakoimassa upotettavia hirsiarkkuja. Äiti lähetti minut joka päivä viemään isälle kahvipulloa. Ja kun termospulloja ei ollut, lasipullo pujotettiin villasukkaan ja kuljetettiin pärekopassa.
Elma Reponen jatkoi, että heillä oli kotitalon laajennustyömaa menossa samaan aikaan, kun isä pääsi sillalle töihin. Taloremontti pitkittyi.
Aarne Järä tunnisti Keikyän sillan myös heti. Hän tunnisti kuvasta myös Hällströmin Oskarin.
Porilainen Valve Runnari kertoo, että tällaisia samanlaisia siltoja on ollut eri puolilla Suomea vaikka kuinka paljon.
–Yhtä hyvin tämä voisi olla Porista Haapamäen radan silta Isojoenrannan ja Kalaholman välillä. Kuvassa näkyy tukkeja ja niitä uitettiin täälläkin, sanoo Valve Runnari.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.