Soittajat potretissa

Mikä on tämä kokoonpano ja keitä soittajat olivat? Pirkko Maaranen on tunnistanut kuvasta isopappansa Juha Lintusen (1857–1910), joka istuu alarivissä vasemmalla ja hänen serkkunsa Kustaa Vilhelm Lintusen (1855–1922). Kustaa Lintunen toimi Länsi-Suomen Opiston puutyön opettajana vuosina 1892–1918. Hän on takarivissä keskellä.
Muista soittajista ei ole tietoa eikä siitä, milloin tämä kuva on otettu. Tiedot voi lähettää toimitukseen toimitus@lauttakyla.fi tai 02 555 4200/toimitus.

 

 

 

Voisiko vanha orkesterikuva esittää Työväenyhdistyksen torvisoittajia, kyselee Jukka Kivimäki. Hän ei kuitenkaan ole varma asiasta.
Joka tapauksessa Lauttakylän Työväenyhdistyksellä oli vuosisadan alkupuolella torvisoittokunta.  Kansalaissodan jälkimainingeissa yhdistyksen pöytäkirjat ja soittokunnan torvet takavarikoitiin.
Yhdistys aloitti uudestaan toimintansa vuonna 1922 ja ensimmäisessä kokouksessa päätettiin tiedustella takavarikoidun omaisuuden kohtaloa.  Asiaan ei pöytäkirjojen mukaan myöhemmin palattu. Asiaan varmaan vaikutti sekin, että oli perustettu oma yhdistys torvisoittokunnalle.

 

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.