Vanhaan hyvään aikaan

Veljekset Karhumäki ikuisti Huittisten keskustan raitin. Keskiössä on nykyisten Risto Rytin kadun ja Torkin kadun risteyksen tienoo. Ensimmäisen ilmavalokuvansa veljekset ottivat maaliskuussa 1929 Jyväskylästä. Niilo lensi itse rakennetulla Karhu 3 -koneella ja Valto kurotteli ohjaamon reunan yli ja otti kuvia lasinegatiiveille. Ilmavalokuvauksen historiaan voi tutustua Kuoreveden Hallissa, veljesten vanhassa konttorissa.

 

Jyväskyläläinen Jussi Suonpää totesi, että kuva on otettu joskus ennen sotia.
–Ajoitukseni pohjaa kahteen seikkaan. Synnyinkodissani katujen kulmassa on vielä pärekatto. Ja naapurissamme olleessa liiketalossa on sisäänkäynti vielä vanhalla paikallaan talon takana.
Kuvassa oikealla on iso valkoinen rakennusrypäs, joka alun perin oli Käyrän saha ja höyläämö. Toiminta päättyi joskus 1950-luvulla, jolloin talo otettiin urheilukäyttöön ja sitä ruvettiin kutsumaan painikämpäksi.
–Painia ja painonnostoa siellä ainakin silloin harrastettiin.
–Sillä rakennuksella on niin värikäs historia, että siitä voisi kirjoittaa vaikka millaisia tarinoita.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.