Iloiset sisarukset

Anneli Liuhalan tuomassa kuvassa poseeraavat iloiset Siltasen sisarukset vuonna 1965. Liuhalan äiti Tyyra on kuvassa kolmantena vasemmalta. Hän oli syntynyt 1899. Tädit ovat vasemmalta Lempi Laine, Jenny Hurmerinta ja oikealla Helmi Kekki.

 

 

Iloiset Siltasen sisarukset poseerasivat vanhassa valokuvassa.
Yhtä puuttui: Varmaa, sisarusten vanhinta. Hän joutui jäämään Venäjälle kahden lapsensa kanssa. Yksin olisi päässyt Suomeen, mutta olisi silloin joutunut jättämään lapset sinne.
Olisi mielenkiintoista nähdä Varma-tädin lapsia tai heidän jälkeläisiään.
Lempi-täti oli ollut Pietarissa töissä ennen ensimmäistä maailmansotaa. Hän oli saksankielisellä alueella kylpylässä isäntäväen kanssa. Vallankumouksen tapahduttua Pietarissa suomalaisten kesken tapahtui ammuskelua Otto Wille Kuusisen klubilla. Täti miehensä kanssa päätti muuttaa Suomeen.
He kävivät kaksi kertaa katsomassa olisiko turvallista ylittää raja, tädin mies katsoi ettei ollut. Rajan ylitys oli turvallista kolmannella kerralla.
Kalevi Siltanen

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.