Kaunis Lauttakylä

Vuosina 1912–2001 eläneen Signe Palmun (o.s. Ritala) valokuvissa vanha Lauttakylä on tallessa. Olisi kiva kuulla lehden lukijoiden muistoja kuvissa näkyvistä rakennuksista ja paikoista.

Kirkontornissa soitettiin kelloja siten, että kellon kuvun päällä oli poikittainen lauta, jota kellonsoittaja polki. Korviin työnnettiin tappuraa. Ei ollut sen kummempia kuulosuojaimia ja kuurojahan nuo soittajat muistaakseni olivatkin.
Talorivistön viimeinen rakennus oli niin sanottu Lujalan talo. Tyttöystäväni asui siellä vuokralla käydessään kauppaopistoa vuosina 67–68. Vietin siellä paljon aikaani ja naimisiin se johti. 43-vuotishääpäivä tänä keväänä.
Vihdoinkin on kuva kirkkopuiston kioskista. Olenkin sitä kaipaillut.
Kioskista sain ensimmäisen jäätelötötteröni. Se oli sellainen erikoisen pieni. Pienempi kuin muissa kioskeissa.
Joinain kauniina kesäpäivinä isäni soitteli soittokunnan kanssa kioskin verannalla musiikkia kaiken kansan iloksi.
Juhani Suonpää

 

–Kuvassa on se paviljonki, jossa minun siskoani on kuvattu. Nykyisen Kappelikujan varrella olevista taloista siinä pienessä punaisessa asui opettaja Mandi Sipilä ja kirkkoa vastapäätä on Viinikan talo, huittislainen Taimi Arola kertoo.

KOMMENTIT
27. toukokuu 2011 - 14:18Margit Tuomi
1930-luvun puoliväli: Oikealla olevassa vaaleassa talossa oli posti. Postiin kuljettiin kuvassa näkyvistä rapuista. Kirkon puoleisessa päässä asui postinhoitaja Alba Karttunen. Seuraavassa talossa asui Tamminevan mamma Laina-tyttärensä kanssa. Laina oli töissä Lauttakylän Auto Oy:ssä. Kirkkoa lähinnä olevassa talossa asui herrastuomari Oskari Viinikka ja vaimonsa Hulda. Talossa pidettiin tutkintovankeja, jotka sieltä vietiin käräjille Mommolan Turtolle. Vangeilla oli pallo jalassa ja he mm. pilkkoivat puita piha-alueella. Etualalla olevassa hevospuomissa näkyy selvästi, kuinka hevoset ovat kalunneet puomiin melkoiset kolot.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.