Kaunis Lauttakylä

Vuosina 1912–2001 eläneen Signe Palmun (o.s. Ritala) valokuvissa vanha Lauttakylä on tallessa. Olisi kiva kuulla lehden lukijoiden muistoja kuvissa näkyvistä rakennuksista ja paikoista.

–Apteekin edessä oli elokuvateatteri Orava, siellä näin ensimmäiset ”elävät kuvani”. Kun sateet tulivat, oli se. Intiasta kertoi ja Tyrone Power oli pääosassa. Olin alta kymmenen silloin, muistelee Lauttakylässä nuoruutensa elänyt Aija Halonen.

–Pikkukuvista ensimmäisessä ovat elokuvateatteri Orava ja apteekki, kadun oikealla puolella on kunnantoimisto, huittislainen Taimi  Arola sanoo. Lapsuutensa ja nuoruutensa Huittisissa asunut Anna-Liisa Suomela kertoo samat paikat.

KOMMENTIT
27. toukokuu 2011 - 14:39Margit Tuomi
Kuva on otettu Punkalaitumen suunnalta. Ensimmäisenä vasemmalla osittain näkyvässä talossa asui 1930-luvulla mm. kauppias Kaarlo Waaramo. Samassa talossa olleessa elokuvateatteri Oravassa äitini näkemä ensimmäinen elokuva oli Ne 45000, joka esitettiin äskettäin (17.5.2011) YLE TV2:ssa. Elokuva valmistui 1933 ja äitini muistaa, että sitä käytiin katsomassa koulusta. Kyseessä oli valistuselokuva tuberkuloosin vaaroista.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.