Kaunis Lauttakylä

Vuosina 1912–2001 eläneen Signe Palmun (o.s. Ritala) valokuvissa vanha Lauttakylä on tallessa. Olisi kiva kuulla lehden lukijoiden muistoja kuvissa näkyvistä rakennuksista ja paikoista.

KOMMENTIT
27. toukokuu 2011 - 15:38Margit Tuomi
1930-luvun puoliväli: Kuva on otettu Särkimyssillalta kohti keskustaa. Kivinen Särkimyssilta oli nykyisen kevyenliikenteen väylän kohdalla. Etualalla on Punkalaitumenjoki. Joella olevassa saaressa oli kesäisin pyykinpesupaikka pyykkipatoineen. Aloitetaan vasemmalta: Osittain näkyy Kulman Mantan aitta. Seuraava on Kulman Mantan asuintalo (pääty ja pitkä julkisivu). Talon edessä näkyy vaaleana nauhana Lauttakylänkatu. Vastapäätä kadun toisella puolella oleva vaalea mustakattoinen talo (pääty päin katua) on Herman ja Maria Saarnio. Joen rannassa ovat Saarnion sauna ja liiteri. Niiden yli pilkottaa alakoulun ulkorakennuksen pitkä katto sekä alakoulun pääty. Iso rakennus on Lauttakylän Yhteiskoulu. Oikealla rannassa oleva pieni rakennus on Kannon mamman talo ja ulkorakennus. Näiden paikalla on nyt: Kulman Manta: - "sininen talo" Saarnion talo ja alakoulun rakennukset: - Lauttakylän Yhteiskoulu/Lauttakylän lukio Saarnion ulkorakennukset ja Kannon mamman rakennukset on purettu

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.