Ladataan ilmoitusta
Satakunta 24.9.2020 12:49

Maakunnassa uusi koronatapaus – tartunnanlähde tiedossa

Satakunnassakin on nyt voimassa THL:n maskisuositus. Kuvituskuva: Pixapay
Satakunnassakin on nyt voimassa THL:n maskisuositus. Kuvituskuva: Pixapay
Marja-Liisa Hakanen

Satakunnassa todettiin eilen keskiviikkona yksi uusi koronatartuntatapau, jonka tartunnanlähde on selvillä. Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Raija Seppälä-Uusitalo kertoo, että sairastunut on maanantaina karanteeniin asetettu henkilö, jonka puolisolla on todettu koronainfektio.

–Henkilö sairastui lieväoireisesti tiistaina. Tartuttavuusaikanaan maanantaina ennen karanteenin alkua hän on ollut lähikontaktissa kahdeksan henkilön kanssa, jotka on asetettu karanteeniin.

Uusitalo-Seppälä toteaa, että Satakunnassa pandemiatilanne on edelleen rauhallinen, koronan ilmaantuvuus on matala ja maakunta epidemiologisesti perustasolla.

–THL:n maskisuositus on nyt kuitenkin voimassa myös Satakunnassa, hän muistuttaa.

Sairaanhoitopiiri suosittelee koronavilkkusovelluksen lataamista puhelimeen.

–Hyvä tilanne voi muuttua nopeasti, jos varotoimet unohdetaan. On edelleen tärkeää huolehtia käsien pesusta, oikeasta yskimis- ja aivastustekniikasta, turvaväleistä ja siitä, että sairaana ei mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin.

Mikäli tulee akuutteja hengitystieoireita, pitää hakeutua koronatesteihin matalalla kynnyksellä, sairaanhoitopiiristä muistutetaan.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa