Ladataan ilmoitusta
Satakunta 30.4.2020 12:15

Haastepyöräily alkaa perinteiseen tapaan vappuna – Kilometrit kirjataan vihkojen sijasta mobiilisovellukseen

Huitisissa mahdollisuus edelleen myös laatikkokirjaukseen.

Kuvituskuva: Albrecht Fietz/Pixabay
Kuvituskuva: Albrecht Fietz/Pixabay

Perinteinen Haastepyöräily -kampanja starttaa vappuna 31 kunnan alueella Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Perinteiseen tapaan kampanja kestää juhannukseen.

–Koronavirusepidemian johdosta laatikkokirjaus ei ole käytössä tänä vuonna, sanoo LiikUn terveysliikunnan kehittäjä Juha Koskelo.

Osa kunnista, esimerkiksi Huittinen, on antanut omat ohjeet kirjaukseen.

Huittisissa voi vanhan tapaan merkitä suoritus kirjauspisteissä olevien laatikoiden vihkoihin. Kaupungin liikuntapalveluista korostetaan kuitenkin, että kirjatessa on syytä käyttää käsineitä ja omaa kynää. Lisäksi muistutetaan, että kädet on pestävä huolellisesti ennen pyörälenkkiä ja sen jälkeen.

Vaihtoehtoisesti suoritukset voi merkitä maksuttomaan pyöräilypassiin, joita on saatavilla huittislaisissa kirjauspisteissä.

Haastepyöräilyn mobiilikirjaus toimii netissä ja älykännykässä.

–Ilmainen mobiilisovellus kerää ja tallentaa henkilön omat pyöräilyt, sekä lähettää merkatut kilometrit suoraan Haastepyöräilysivun kuntarankingiin. Rankinglistalta näkee pyöräilymäärät kunnittain reaaliajassa, Koskelo selittää.

–Mobiilisovelluksesta on tehty mahdollisimman helppo ja yksinkertainen palvelu, jota voivat käyttää kaikenikäiset henkilöt. Ensimmäisellä kerralla kirjataan omat tiedot. Tämän jälkeen Haastepyöräilykuvakkeen voi tallentaa puhelimen näytölle tai tietokoneen pikalinkkiin, josta pääsee tekemään jatkossa kirjaukset helposti ja nopeasti, Koskelo opastaa.

Haastepyöräilyn järjestäjät muistuttavat, että viranomaisten suositusten mukaan liikkumista ja ulkoilua ei ole korona-aikaan kielletty.

–Ne on sallittu myös riskiryhmään kuuluville. Mutta on hyvä seurata viranomaisten antamia määräyksiä ja ohjeita hygienisasta, lähikontaktien ja väkijoukkojen välttämistä. Pyöräilyä on nyt hyvä suosia yksin tai oman perheesi kanssa, Koskelo neuvoo.

–Poikkeustilasta huolimatta jokainen ihminen tarvitsee liikuntaa. Liikunta kehittää fyysistä hyvinvointia ja ulkoilu auttaa henkiseen hyvinvointiin, kuten rentoutumiseen ja mielialan nousuun. Pyöräillessä saa liikunnan ja ulkoilun hyödyt helposti, Koskelo jatkaa.

Haastepyöräily -kampanjan järjestävät LiikU sekä kuntien liikuntatoimet.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa