Ladataan ilmoitusta
Satakunta 10.10.2020 14:13

Kaksi uutta koronatapausta Satakunnassa - Useita altistuneita Porin taidekoululla aikuisryhmässä

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay

Satakunnassa perjantaina kaksi uutta Covid-tapausta, useita altistuneita Porin taidekoululla aikuisryhmässä

Perjantaina iltapäivällä varmistui Satakunnassa kaksi uutta Covid-tapausta. Ensimmäinen tapauksista on saanut tartunnan Satakunnan ulkopuolelta. Tapaukseen liittyy yksi altistunut Satakunnan alueella.

-Toisen koronatapauksen tartunnanlähde ei ole toistaiseksi selvillä, mutta tartunta on todennäköisesti peräisin Satakunnan alueelta. Sairastunut on osallistunut tartuttavuusaikana Porin taidekoulun opetukseen yhdessä aikuisryhmässä, tiedottaa infektioyksikön osastonylilääkäri Tuomas Nieminen SataDiagista.

-Tartunnalle mahdollisesti altistuneita on henkilökunnassa ja oppilaissa tämänhetkisen tiedon mukaan yhteensä 18. Tartunnanjäljitys on aloitettu ja Porin tartuntatautiviranomaiset ovat yhteydessä kaikkiin altistuneisiin henkilökohtaisesti.

Tiedotteen mukaan tapaukseen ei liity altistuneita lasten- ja nuoren opetusryhmissä, joten niiden toiminta jatkuu normaalisti ensi viikolla. Ennen tätä opetustiloissa suoritetaan tehostettu siivous.

Edelleen korostetaan, että lievätkin koronavirustartuntaan viittaavat oireet ovat aihe hakeutua Covid-testiin. Heti oireiden alkaessa, jo ennen testiin pääsyä, on syytä jättäytyä kotiin ja välttää lähikontakteja.

28.9.-8.10. Satakunnassa on todettu kymmenen tapausta. Niistä yhdeksän tartunnanlähde on selvillä ja tartunta on Satakunnan ulkopuolelta. 4 tartuntaa ulkomailta, 2 Ylläkseltä, 1 varmasti ja 2 todennäköisesti pääkaupunkiseudulta ja kaksi on perhepiirin tartuntaa (alkuperäiset tartunnat saatu Vaasassa ja Turussa).

Satasairaalan THL:n sivuilla olevien tietojen mukaan näytteitä otetaan runsaasti, positiivisten näytteiden osuus vain 0.25 prosenttia.

Satakunnan alueelliset suositukset pidetään ennallaan.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa