Ladataan ilmoitusta
Satakunta 31.10.2020 10:41

Satakunnassa viisi uutta koronatapausta torstain jälkeen

Kuvituskuva: Pixapay
Kuvituskuva: Pixapay

Satakunnassa on Satasairaalan tiedotteen mukaan todettu torstain jälkeen viisi uutta koronatapausta. Infektioyksikön ylilääkärin, Raija Uusitalo-Seppälä kertoo, että maakunnassa on kirjattu kaikkiaan 136 COVID-infektiota.

Potilaista kaksi asuu pääkaupunkiseudulla ja tartunnat ovat sieltä peräisin, mutta kirjautuvat Satakuntaan. Kaksi potilasta on sairaalahoidossa.

-Tällä viikolla löytyneistä viidestä tapauksesta kaksi on lentokenttäseulassa ilmi tulleita, yksi on opiskelijoiden liikuntaharrastuksissa joukkoaltistuksiin johtanut tapaus, ja kaksi liittyy tartuntaketjuun, joka johti perjantaina Ulvilassa päivittäistavarakaupan sulkemiseen, Uusitalo-Seppälä kertoo.

Kuluneella viikolla Satakunnassa on todettu kuusi joukkoaltistusta, joista kolme liittyy joukkueurheiluun, yksi yksityisjuhliin, yksi päiväkotiin ja viimeinen päivittäistavarakauppaan.

Perjantain koronakartan perusteella koronan ilmaantuvuus on Satakunnassa hieman aiempaa korkeampi. 100 00 asukasta kohti on todettu 14 vuorokauden aikana 10,2 tapausta. Koko maan vastaava ilmaantuvuusluku on 52,9.

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä käsitteli Satakunnan tilannetta perjantaina ja totesi epidemian olevan edelleen perustasossa, joten alueelliset suositukset pidettiin ennallaan.

Satasairaala muistuttaa tiedotteessaan, että väestön on tärkeää noudattaa annettuja ohjeistuksia ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta, pitää turvavälejä ja käyttää kasvomaskia, jos etäisyyksiä ei voida pitää.

-Julkisissa sisätiloissa voi jo nyt ottaa kasvomaskin käyttöön. Erittäin tärkeää on, että näytteisiin hakeudutaan nopeasti oireiden alettua ja vastausta odotetaan kotona kontakteja välttäen. Tämä auttaa pitämään tilanteen hallinnassa, tiedotteessa todetaan.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa