Ladataan ilmoitusta
Satakunta 21.8.2020 18:35

Koronatilanne Satakunnassa toistaiseksi rauhoittunut – varotoimet silti tarpeen

Kuvituskuva: Pixapay
Kuvituskuva: Pixapay

Satakunnan koronatilanne näyttää toistaiseksi rauhoittuneen, sillä uusia tartutatapauksia ei ole todettu sunnuntain jälkeen, todetaan SataDiagin infektioyksikön tiedotteessa. Pandemia ei kuitenkaan ole ohi, ja ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä muistuttaakin, että varotoimia on syytä noudattaa edelleen varsinkin joukkotapahtumissa.

-Hyvä tilanne saattaa muuttua nopeastikin, jos varotoimet unohdetaan ja yleisöön eksyy tartunnan ka Isoihin tapahtumiin voi liittyä joukkoaltistuksen riski. Tapahtumajärjestäjät on velvoitettu kiinnittämään erityistä huomiota järjestelyihin, Uusitalo-Seppälä toteaa.

Suuri osa Suomen tartunnoista liittyy tartuntaketjuihin, joissa tauti on peräisin ulkomailta. Uusitalo-Seppälä muistuttaakin, että riskimaista palanneiden pitää noudattaa viranomaisten ohjeita omaehtoisesta karanteenista.

-Lentokentällä tehty negatiivinen testi ei sulje pois sitä, että tauti voi olla itämässä. COVID tarttuu jo noin vuorokausi ennen oireiden puhkeamista.

Satakunnassa on varmistettuja koronatapauksia kaikkiaan 85. Testejä tehdään kansallisen ohjeen mukaisesti noin 500 päivässä.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa