Ladataan ilmoitusta
Sastamala 7.5.2020 13:13

Viisi kirjastoa Sastamalassa aukeaa kesäkuun alussa – Varauksia saa jo aiemminkin

Musiikkiopisto jatkaa etänä, Sastamalan Opistossa lähiopetukseen lasten ja nuorten kurssit. Liikuntatilat ja näyttelyt aukeavat myös vähitellen.

Äetsän, Kiikoisten, Vammalan, Mouhijärven ja Suodenniemen kirjastot Sastamalassa aukevat kesäkuun alussa. Kuva: Pixabay
Äetsän, Kiikoisten, Vammalan, Mouhijärven ja Suodenniemen kirjastot Sastamalassa aukevat kesäkuun alussa. Kuva: Pixabay
Sari Mäkelä

Äetsän kirjasto on yksi niistä viidestä kirjastosta, joka aukeaa koronarajoitusten jäljiltä maanantaina 1. kesäkuuta. Muut ovat Kiikoisten, Mouhijärven ja Suodenniemen kirjastot sekä Vammalan pääkirjasto. Myös kirjastoauto alkaa kulkea.

Pääkirjastosta voi noutaa varauksia jo maanantaista 11. toukokuuta alkaen ja neljästä muusta maanantaista 25. toukokuuta lähtien.

Kiikan, Karkun ja Stormin kirjastot ovat kesän kiinni. Niihin varattua aineistoa voi noutaa pääkirjastolta sovitusti.

Aineistovarauksia voi tehdä verkkokirjastossa www.piki.fi tai puhelimitse 040 1382040. Pääkirjastosta on käytössä vain rajattu alue, eikä kirjastossa saa oleskella tarpeettomasti. Riskiryhmille lainat voidaan tuoda ulos puhelimitse sovittuun aikaan.

Musiikkiopistossa opetus jatkuu etäopetuksena kauden loppuun saakka sekä yksilö- että ryhmäopetuksien osalta. Tilaisuudet järjestetään verkossa.

Sastamalan Opistossa järjestetään lähiopetuksena 14. toukokuuta jälkeen alkavat lasten ja nuorten kurssit sekä aikuisten ulkotiloissa järjestettävät kurssit. Muilta osin kurssit jatkuvat etäopetuksena lukukauden loppuun saakka.

Kesäkuun alusta alkaen kaupungin leiritoiminnat ja liikkuva-/Popup-kesänuorisotoiminta toteutetaan erikseen tiedotettavana aikana. Säännöllinen nettinuorisotyö ja päivystys lopetetaan 28. toukokuuta. Nuorisopalvelut jalkautuu päättäjäisviikonloppuna perjantaina ja lauantaina illalla nuorten pariin.

Nuorisopassi-pilotti jatkuu syksyyn 2020 saakka nykyisillä 7.-luokan oppilailla ja syksyllä 8.-luokan oppilailla.

Sastamalan kaupungin kuntosalit ja liikuntasalit avautuvat 1. kesäkuuta hallituksen linjauksen mukaisesti. Myös harjoittelu-, kilpailu- ja turnaustoiminta on mahdollista ulkoliikuntapaikoilla kesäkuun alusta alkaen (pallo- ja urheilukentät) hallituksen linjauksen mukaisesti.

Kesätoiminta – muun muassa halliuimakoulut, liikuntaleirit ja rantasaunatoiminta –tarkentuu toukokuun loppuun mennessä.

Kulttuuritalo Jaatsin ja Pirunvuoren Kivilinnan näyttelyt avautuvat yleisölle kesäkuussa.

Kauppa-apu-palvelu jatkuu toistaiseksi. Tilaukset puhelimitse 14. toukokuuta alkaen ma-pe kello 12–15.

Ohjaus- ja neuvontapalveluita saa puhelinpalvelusta, jonka aikataulut muuttuvat 14. toukokuuta alkaen. Puhelinpalvelut avoinna ma-pe kello 12–15 numerosta 040 730 5397. Sähköpostiosoite on edelleen neuvontapalvelut@sastamala.fi.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 69 e/vuosi.

Tilaa