Ladataan ilmoitusta
Sastamala 25.11.2020 10:59

Sastamalassa vahvoja maskisuosituksia ja rajoituksia aikuisten liikuntaharrastuksiin

Sastamalassa otetaan käyttöön vahva maskisuositus muun muassa kaikissa julkisilla ja yksityisillä työpaikoilla tapahtuvissa kohtaamisissa sekä toisen asteen oppilaitoksissa. Kuvituskuva: Unsplash
Sastamalassa otetaan käyttöön vahva maskisuositus muun muassa kaikissa julkisilla ja yksityisillä työpaikoilla tapahtuvissa kohtaamisissa sekä toisen asteen oppilaitoksissa. Kuvituskuva: Unsplash
Sari Mäkelä

Sastamalassa otetaan huomisesta torstaista käyttöön uusia koronasuosituksia.

Pirkanmaan koronatilanne on edelleen kiihtymisvaiheessa ja tilanne on viikon kuluessa merkittävästi heikentynyt. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä on antanut tilanteessa suosituksia, jotka otetaan soveltuvin osin käyttöön myös Sastamalassa, todetaan Sastamalan kaupungin tiedotteessa.

Leviämisvaiheeseen siirtymisen ehkäisemiseksi voimaan astuu torstaista 26. marraskuuta lähtien yhä laajempi maskisuositus. Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi sekä toisen asteen oppilaitoksissa että kaikissa julkisilla ja yksityisillä työpaikoilla tapahtuvissa kohtaamisissa. Ohjeistus koskee myös kaupungin tiloissa toimintaa järjestäviä järjestöjä sekä muita toimijoita.

Työpaikkojen maskisuositus tarkoittaa työntekijöiden kasvomaskin tai visiirin käyttöä myös peruskouluissa ja päiväkodeissa kuin myös kaikissa kaupungin toimipisteissä ja toiminnassa tapahtuvassa kanssakäymisessä. Lisäksi asiakkaita pyydetään huomioimaan turvavälit.

Kaupungilta muistutetaan maskin käytöstä myös kaupoissa ja muualla asioidessa. Maskisuositus on voimassa toisella asteella jouluaattoon asti. Muilta osin suositus on voimassa toistaiseksi.

Yksityistilaisuuksien, kuten perhejuhlien, kohdalla suositusta kiristetään niin, että yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia ei pidä järjestää, eikä sellaisille suositella osallistuttavan. Suositus on voimassa 15. joulukuuta asti.

Yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa joukkue-, ryhmäliikunta- ja kontaktilajien sekä harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta suositellaan keskeytettäväksi sisätiloissa 26.11.–15.12. Suositus ei koske maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta.

Rajoitus ei koske myöskään sellaista aikuisten harrastustoimintaa, jossa osallistujien kahden metrin turvavälit säilyvät koko harjoituksen ajan, eikä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa jatketaan normaalisti muiden turvallisuussuositusten turvin.

Sastamalan Opiston liikunnan-, tanssin-, ja laulun lähiopetus keskeytetään 26.11.–15.12. Opetus näillä kursseilla toteutetaan mahdollisuuksien mukaan etäopetuksena. Jos etäopetusta ei voida toteuttaa, kurssi keskeytyy. Viranhaltijapäätöksen nojalla ryhmäopetuksen kurssimaksuja ei palauteta. Yksilöopetuksen kurssimaksut jätetään laskuttamatta pitämättömien tuntien osalta. Muut kurssit jatkavat lähiopetuksessa.

Kaupungin liikuntapalveluiden osalta keskeytetään sisätiloissa harjoitettavat joukkue- ja kontaktilajit muun muassa futsal, jalkapallo, jääkiekko, ringette, koripallo, käsipallo, lentopallo, salibandy, nyrkkeily, karate, paini ja taekwondo. Rajoitus ei koske alle 20-vuotiaiden sekä ja SM- ja 1-divisioonatason harjoitus- ja kilpailutoimintaa. Lisäksi keskeytetään liikuntapalveluiden ryhmäliikuntatoiminta ja rantasaunatoiminta. Keskeytykset ovat voimassa 26.11.-15.12.2020.

Liikuntatiloissa suositellaan maskin/visiirin käyttöä, ja lisäksi noudatetaan turvaväliä.

Musiikkiopiston opetus jatkuu pääosin lähiopetuksena noudattaen annettua maskisuositusta. Opettajat käyttävät maskia oppilaiden ja henkilöstön suojaamiseksi.

Nuorisopalveluiden toiminta jatkuu suunnitellusti huomioiden koronaohjeistukset ja yleiset ohjeistukset. Nuorisotiloissa ja -toiminnassa suositellaan maskin käyttöä.

Varhaiskasvatuksen henkilöstö käyttää maskeja tai visiirejä opetustyössä toistaiseksi lasten ja henkilöstön suojaamiseksi. Myös huoltajille suositellaan maskien käyttöä lasten tuonti- ja hakutilanteissa.

Perusopetuksen henkilöstö käyttää maskeja tai visiirejä opetustyössä toistaiseksi oppilaiden ja henkilöstön suojaamiseksi. Oppilailla ei ole maskisuositusta, maskia saa halutessaan käyttää. Opetuksen osalta aikaisemmat perusopetuksen koronaohjeistukset ovat edelleen voimassa ja opetus jatkuu aiempaan tapaan.

Päivitetty ohjeistuksien tarkennuksilla 26.11.2020

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa