Ladataan ilmoitusta
Kiikka 17.10.2023 15:23

Vesi keitettävä Kiikassa ja Keikyässä

Kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä 5-10 minuuttia. Kuvituskuva
Kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä 5-10 minuuttia. Kuvituskuva

Sastamalan kaupunki on antanut laajan juomaveden keittokehotuksen. Se koskee entisen Äetsän kunnan eli Kiikan ja Keikyän alueita sekä Vammalan Kaukolaa ja Vaununperää.

Sastamalan Veden mukaan alueen verkostovedestä on maanantaina otetuissa näytteissä todettu bakteereita. Juomaveden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Vesijohtoverkostosta otetaan uusia vesinäytteitä huomenna keskiviikkona, ja näiden tutkimusten tulokset valmistuvat perjantaina 20. lokakuuta.

Kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä 5-10 minuuttia. Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti.

Vesijohtoverkoston klooraus on aloitettu, jonka johdosta vesijohtovedestä voi aistia kloorinhajua. Kloori tuhoaa verkostossa mahdollisesti olevat bakteerit.

Sastamalan Vesi selvittää häiriön syytä. Tilannetta seurataan jatkuvasti ja uusista tuloksista tiedotetaan tulosten valmistuttua aikaisintaan perjantaina.

Veden käyttöohjeet keittokehotuksen aikana

Keitä kaikki juotavaksi tai ruoanlaittoon tarkoitettu vesi. Riittävä veden keittoaika on 5–10 minuuttia. Muista keittää myös mehun laimennukseen käytettävä vesi. Jos vesi kiehuu ja tulee keitetyksi ruoanlaiton yhteydessä, sitä ei tarvitse etukäteen keittää erikseen.

Kahvin- tai vedenkeittimissä vesi ei kiehu tarpeeksi kuumaksi.

Muistathan, että myöskään jääkuutioita ei saa tehdä keittämättömästä vedestä.

Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä.

Talousvesiverkostoon liitettyjä juoma-automaatteja ei saa käyttää.

Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamiseen, peseytymiseen ja wc:n huuhteluun hanavettä voi käyttää aivan normaalisti. Huolehdi, että pestyt astiat ja esimerkiksi leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen seuraavaa käyttöä.

Lemmikkieläimille hanavettä voi tarjota normaalisti.

H20 96
18.10.2023 13:00

Siis vedenkeittimen kiehuva vesi ei ole riittävä lämpötila ?? Vai liian lyhyt kiehumisaika... Kyse on kiehumisajasta, vettä pitää keittää vähintään viisi minuuttia.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa