Ladataan ilmoitusta
Huittinen 12.1.2024 20:00

Tummiin pukeutunut huppupää uhkasi – kaksi ryöstöyritystä Huittisissa varhain torstaiaamuna

Tapaukset sattuivat Kyntäjänkadulla ja Savenvalajankadulla. Poliisin saamat havainnot tekijästä ovat hyvin samankaltaisia.

Ryöstöyritykset tapahtuivat puoli kuuden jälkeen torstaiaamuna Kyntäjänkadulla ja Savenvalajankadulla. Kuva: Pauliina Vilenius
Ryöstöyritykset tapahtuivat puoli kuuden jälkeen torstaiaamuna Kyntäjänkadulla ja Savenvalajankadulla. Kuva: Pauliina Vilenius
Pauliina Vilenius

Kaksi henkilöä joutui ryöstöyrityksen kohteeksi Huittisissa varhain torstaiaamuna. Tapaukset sattuivat Savenvalajankadulla ja Kyntäjänkadulla keskustan tuntumassa kello 5.30 ja 5.50 välisenä aikana.

Toinen kohdehenkilö oli ulkoiluttamassa koiraansa. Toisessa tapauksessa kohteeksi joutunut henkilö oli ollut puhdistamassa autonsa laseja, kun häntä oli lähestynyt nuori, arviolta 20-vuotias mies uhaten ryöstöllä.

–Havainnot ovat molemmissa tapauksissa hyvin samankaltaiset. Tekijä on ollut nuorehko ja kantasuomalainen, ja yllään hänellä on ollut tumma takki ja tummat housut, kertoo rikosylikonstaapeli Jyrki Laine Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Toinen ryöstöyrityksen kohteeksi joutunut oli havainnut lisäksi, että tekijällä oli päässään huppu ja kasvojensa edessä musta maski tai tuubihuivi.

–Lisäksi tekijä on pitänyt toista kättään taskussa, mistä on syntynyt vaikutelma, että hän olisi saattanut piilotella jotakin esinettä. Millään kättä pidemmällä hän ei uhrejaan kuitenkaan uhannut, Laine jatkaa.

Toinen ryöstöyrityksistä raukesi, kun kohteeksi joutunut uskalsi poistua tilanteesta soittamaan naapurinsa ovikelloa. Samalla tekijä hävisi paikalta.

–Koiranulkoiluttajan kohdalla lemmikki saattoi osaltaan vaikuttaa siihen, että ryöstö jäi yritykseksi, Laine toteaa.

Molemmista tapauksista ilmoitettiin poliisille, joka jatkaa tapausten tutkintaa. Laine tosin myöntää epäillyn kiinni saamisen olevan haastavaa.

–On ollut varhainen aamu ja vähän silminnäkijöitä. Alueella ei myöskään ole valvontakameroita.

Mikäli jollakin on havaintoja tapauksiin liittyen, niistä voi ilmoittaa Lounais-Suomen poliisille sähköpostilla vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi, Whatsapp-viestillä numeroon 050 411 7655 tai puhelimitse 0295 417 259.

Oma henki ja terveys edellä

Mikäli joutuu ryöstön kohteeksi, tärkeintä on yrittää pysyä rauhallisena ja tehdä mahdollisimman tarkat havainnot tekijästä.

–Tilanteessa ei pidä toimia oman henkensä kaupalla, korostaa rikosylikonstaapeli Jyrki Laine.

Laine muistuttaa, että omaisuusvahingot pystyy aina korvaamaan – henkeen liittyviä ei.

–Jos ryöstäjä siis vaatii lompakkoa, puhelinta tai vaikka auton avaimia, viisaampaa on luopua niistä ja pyrkiä samalla pois tilanteesta.

Havaintojen tekeminen on tärkeää tapauksen tutkinnan kannalta.

–Tarkat silminnäkijähavainnot voivat auttaa poliisia selvittämään tapauksen, toteaa Jyrki Laine.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa