Ladataan ilmoitusta
Huittinen 22.7.2020 13:45

Elokuun alussa seurakunnat availevat toimintaansa

Normaaliin aikaan tarkoitus palata syyskuun alussa.

Elokuun ensimmäisen päivän jälkeen kirkossa tapahtuvia toimituksia ei koske 50 hengen rajoitus, vaan Huittisten (kuvassa) tai Vampulan kirkoissa voi olla enemmänkin kirkkovieraita.
Elokuun ensimmäisen päivän jälkeen kirkossa tapahtuvia toimituksia ei koske 50 hengen rajoitus, vaan Huittisten (kuvassa) tai Vampulan kirkoissa voi olla enemmänkin kirkkovieraita.
Minna Karru

Elokuun alussa seurakunnat ryhtyvät avaamaan toimintaansa korona-ajan jälkeen. Jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa noudatetaan edelleen hallituksen ja tuomiokapitulin antamia ohjeita.

–Kirkossa pidetään edelleen 1,5 metrin turvavälit. Myös käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Lisäksi ehtoollista nautitaan toistaiseksi poikkeusjärjestelyin, kertoo Huittisten kirkkoherra Jani Laaksonen.

–Seurakunnan työntekijät voivat jälleen vapaammin kastejuhliin, muistotilaisuuksiin, syntymäpäiviin.

–Kirkossa tapahtuvia toimituksia ei koske 50 hengen rajoitus, vaan Huittisten tai Vampulan kirkoissa voi olla enemmänkin kirkkovieraita. Muistotilaisuudet, kotikasteet ja muualla kuin kirkossa tapahtuvat vihkimiset lasketaan yksityistilaisuuksiksi, mutta tällä hetkellä rajoitukset niidenkin osalta ovat jo väljentyneet, Laaksonen muistuttaa.

Syyskuun alussa on tarkoitus avata Huittisten seurakuntakeskus ja Vampulan seurakuntatalo normaalia toimintaa varten.

–Luonnollisesti silloin edelleen huomioidaan ohjeet turvaväleistä ja muista mahdollisista poikkeusjärjestelyistä, kirkkoherra sanoo.

Myös kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto avaavat ovensa syyskuun alussa. Paikalle voi tulla maanantaista torstaihin kello 9–12.

–Edelleen suositellaan ottamaan yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla silloin kun se vain on mahdollista, Laaksonen mainitsee.

Hän muistuttaa, että kaikilla erityistoimilla varmistetaan sekä seurakuntalaisten että työntekijöiden turvallisuus.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa