Ladataan ilmoitusta
Huittinen 27.8.2021 08:14

Huittisissa tällä viikolla jo toiset viisi koronatartuntaa – Satakunta edelleen leviämisvaiheessa

Kuvituskuva:Pixapay
Kuvituskuva:Pixapay

Huittisissa todettiin torstaina viisi uutta koronatartuntaa. Altistuneet on asetettu karanteeniin.

Satakunnan alueellisen tartuntatautien työryhmän mukaan maakunta on edelleen pandemian leviämisvaiheessa, vaikka tilanne onkin selvästi parantunut. Huittisten lisäksi koronatilanne on työryhmän mukaan erityisen aktiivinen myös Raumalla, Eurajoella ja Kokemäellä.

Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä kertoo, että valtaosa koronatartunnan saaneista on rokottamattomia tai vain yhden rokotuksen saaneita alle 40-vuotiaita. Eniten tartuntoja on 31–40-vuotiailla. Myös alle 10-vuotiaiden lasten osuus on noussut. Heidän tartuntansa ovat pääosin peräisin perheenjäseniltä ja vain harvoin koulusta ja päiväoidosta.

Uusitalo-Seppälän mukaan Satakunnassa on tällä hetkellä myös vuodenajalle tyypillinen rinovirusepidemia ja joitakin parainfluenssa 3-viruksen aiheuttamia infektioita. Oireita ei pysty taudinkuvan perusteella erottamaan koronavirusinfektiosta.

–On tärkeää, että oireiset henkilöt, joilla on puutteellinen rokotesuoja, hakeutuvat testiin nopeasti, Uusitalo-Seppälä kehottaa.

Niiden, jotka ovat jo saaneet kaksi rokotetta ja toisesta rokotuksesta on kulut viikko, tai jotka ovat sairanastaneet koronan kuuden kuukauden sisällä, ei tarvitse mennä testiin elleivät ole altistuneet koronalle kahden viime viikon aikana.

Sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille ja yli 70-vuotiaille suositellaan testausta oireisina, vaikka heillä jo olisi kaksi rokotetta eikä altistumisesta olisi tietoa.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa