Ladataan ilmoitusta
Huittinen 21.4.2020 14:13

Huittisten kaupungin yt-neuvottelut edenneet – Tähän mennessä ei ole jouduttu tekemään yhtään lomautuspäätöstä

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay

Huittisten kaupunki on yt-neuvotteluissaan saanut hallintojohtaja Sami Ylipihlajan mukaan asiat kuntoon lähestulkoon kaikissa yksiköissä lomajärjestelyillä, työmenetelmien muutoksilla, korvaavalla työllä tai resurssipankkia hyödyntäen.

–Selvittämättä on enää perhepäivähoidon, Huhkolan, Huvikummun, Kuninkaisten sekä Vampulan päiväkotien, Huittisten ja Vampulan kirjaston, uimahallin ja hammashuollon tilanne, hän kertoo.

–Toimintatapa neuvotteluissa on se, että sekä työtehtävien muutos että korvaavan työn mahdollisuuksien kokonaistarkastelu tehdään palvelukeskuksittain, yksiköittäin ja henkilötasolla. Niissä yksiköissä, joissa työtehtävät ovat selvästi vähentyneet koronapandemian takia, on suoritettu tarkastelu henkilöstöresurssin uudelleen kohdistamiseksi, Ylipihlaja selittää.

Neuvottelut alkoivat 16.4. ja jatkuvat ylihuomenna torstaina.

–Silloin jatkotarkastellaan loppujenkin yksiköiden tilanne. Tarkoitus on myös selvittää mahdollisuuksiaa palvelutason tilapäiseen nostoon pandemian vaikutusten lieventämiseksi koko kaupungin tasolla. Lisäksi selvitetään mahdollisuuksia perustehtävän tekemiseen jollakin vaihtoehtoisella tavalla, jos normaali toimintapa on poikkeusoloissa poissuljettu.

”Nuorten kesärekrytointi voi jatkua.”

Tähän mennessä neuvotteluissa on hallintojohtajan mukaan myös linjattu, että teknisen toimen neljän kausityöntekijän, kiinteistönhoidon harjoittelijan sekä nuorten kesätyöntekijöiden rekrytointi voivat jatkua.

–Lisäksi päätettiin, että käynnissä olevat ja täyttölupaa odottavat virkojen sekä toimien rekrytoinnit voivat jatkua.

Lue myös Huittinen aloittaa yhteistoimintaneuvottelut

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa