Ladataan ilmoitusta
Huittinen 18.10.2022 16:00

Seurakuntavaalien vaalikone auki – huittislaisehdokkaat liikkeellä laiskasti, Sastamalassa toinen tahti

Ruutukaappaus: seurakuntavaalit.fi
Ruutukaappaus: seurakuntavaalit.fi
Minna Karru

Seurakuntavaalien vaalikone on avattu seurakuntavaalien verkkosivulla.

Huittislaisista ehdokkaista koneessa on noin puolet. Sastamalalaiset ehdokkaat ovat vastanneet aktiivisemmin, heitä on koneessa melkein 90 prosenttia listoilla olevista.

Huittisten vasemmistoliiton listan neljästä ehdokkaasta koneessa on kolme. Lähellä ihmistä sdp -listan viidestä huittislaisehdokkaasta koneessa on kolme.

Keskustaa lähellä olevan Yhdessä kotiseurakuntamme parhaaksi -listan kuudesta huittislaisesta ehdokkaasta koneessa on neljä. Kokoomusta lähellä olevasta Rohkeasti usko, toivo, rakkaus -listan kymmenestä huittislaisehdokkaasta koneessa on kolme.

Seurakunta eläväksi -listan kymmenestä huittislaisesta ehdokkaasta vaalikoneessa on kolme.

Koko Suomen ehdokkaista koneeseen vastasi 56 prosenttia ehdolle asettuneista. Vaalikone antaa äänestäjille ehdotuksia sopivista ehdokkaista.

Suomen evankelisluterilaisen kirkon viestinnän tiedotteessa todetaan, että ehdokkaiden mielestä seurakunnan pitäisi panostaa erityisesti nuoriin, lapsiin ja heikompiosaisten auttamiseen.

Seurakunnan auttamistyön resurssien kohdentamisessa ehdokkaat nostavat tärkeimmäksi perheiden tukemisen kriiseissä. Seuraavaksi tärkeimpiä ovat yksinäisten ja sairaiden auttaminen sekä sielunhoito ja keskusteluapu.

Ehdokkaiden selkeä enemmistö, kahdeksan kymmenestä, kannattaa tiloista luopumista henkilöstöstä karsimisen sijaan, jos seurakunnan talous heikkenee. Seurakunnan muista kiinteistöistä luovuttaessa reilut 70 prosenttia katsoo, että kirkkotilojen käyttöä tulisi monipuolistaa.

Seurakuntalaisten vahvempi rooli seurakunnassa saa laajaa kannatusta. Yli 90 prosenttia ehdokkaista katsoo, että seurakuntalaisten tulisi saada suunnitella, kehittää ja toteuttaa seurakunnan toimintaa nykyistä enemmän.

Vaalikoneessa kysyttiin myös ehdokkaiden henkilökohtaisesta suhteesta kirkkoon ja uskoon. Tärkeimmät syyt kuulua kirkkoon ovat kirkolliset toimitukset, uskon kokeminen tärkeäksi sekä lähimmäisenrakkaus ja kirkon arvot.

Vaalien ennakkoäänestys on 8.–12.11.

Varsinainen vaalipäivä sunnuntaina 20.11.

LUE MYÖS Huittisten kirkkovaltuutetuista yli puolet jättää paikkansa

LUE MYÖS Kirkkovaltuuston kiikkalaiset ja keikyäläiset jättävät paikkansa – kaikkiaan Sastamalan 27 kirkkovaltuutetusta luopuu 12

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa