Ladataan ilmoitusta
Huittinen 10.2.2023 15:00

Karhukopla hiipi penkkareihin Huittisissakin

Karkkia jaettiin 450 kiloa – kymmenen kiloa per abi.

Karhukopla – Jaakko Tiiri, Julius Partanen, Joona Arola, Nikolai Heikkilä, Vilppu Tiiri – hipsi myös Lauttakylän lukion penkkareihin. Kuva: Sari Mäkelä
Karhukopla – Jaakko Tiiri, Julius Partanen, Joona Arola, Nikolai Heikkilä, Vilppu Tiiri – hipsi myös Lauttakylän lukion penkkareihin. Kuva: Sari Mäkelä
Sari Mäkelä

Pahoja olivat hahmot, jotka marssivat Lauttakylän lukion abigaalaan tänä vuonna. Darth vader-, Marvel-, Star Wars-, Scream- ja Batman-hahmoja, Tuhkimon ilkeät sisarpuolet, rakettiryhmäläisiä… Ja hiipihän paikalle Ankkalinnan kuuluisa konnajoukko Karhukoplakin.

abit1.JPG
Itse ilkimyksestä tuttu pahis Vektori, Iiris Metsämäki (vas.) ja Balthazar Bratt, Inari Harjunmaa saapuivat abigaalaan riehakkaasti.

Näyttävien asujen lisäksi abit olivat tehneet hauskoja videoita. Opettajista Emma Mäkelä ja Jussi Marttila oli laitettu kisaamaan jääkylmän mehujään syömisessä, 7,4 kiloa painavan tavaramäärän keräämisessä pöydälle ja aivastuksen esittämisessä. Opettaja Nina Naatula tuomaroi Marttilan niukasti voittoon. Hänet palkittiin Parhaan ryhmänohjaajan tittelillä.

abit8.JPG
Värikkäät pahat: Veeti Tolvi (vas.), Konsta Nurmi ja Aatu Rusanen.

Diplomeja ja karkkipusseja jaettiin runsaasti lukion ykkösille, kakkosille, abeille, opettajille ja muulle henkilökunnalle. Esimerkiksi Vuoden maitojuna -diplomin sai abiturientti Konsta Nurmi.

–Aloitin lukion Lauttakylän lukiossa, mutta sitten vaihdoin Tampereelle jääkiekkoharrastuksen vuoksi. Tampereella lukio oli ainakin neljä kertaa suurempi kuin Huittisissa. Olin siellä vain yhden jakson. Kyllä Lauttakylän lukio on paljon parempi. Pienemmässä lukiossa on helpompi jutella opettajienkin kanssa, kiitteli Nurmi opinahjoaan, josta nyt jäi lukulomalle ennen kevään ylioppilaskirjoituksia.

abit22_ryhmä_rajattux.jpg
"Pahojen" koko joukko potretissa lukion juhlasalissa.

Somepersoona Miksu Rissanen puhui videotervehdyksessään hyvästä olosta, huittislaisesta energiasta, tunteista, ja antoi niiden tavoittamiseen ohjeita palleahengityksestä lähtien.

Lukion opettajista tehdyn hauskan abivideon jälkeen abijoukko lähti penkkariajelulle kahdella rekalla. Reitti kiersi Sammun, Loiman, Suttilan ja Pellonpuiston koulujen kautta.

Abigaalan järjestelyissä juossut Essi Saari kertoi monen laittaneen merkille tämänvuotisen karkkimäärän.

–En tiedä, mikä on Lauttakylän lukion karkkiennätys, mutta me jaoimme kaikkiaan 450 kiloa. Siitä riitti kymmenen kiloa jokaiselle heiteltäväksi.

Perjantai-iltana penkkarijuhlinta jatkui Itämeren aalloilla.

abit27x.jpg
Penkkariajelulle lähdössä Inka mahlamäki (vas.), Vilma Ellä ja Roosa Aro.
abit30.JPG
Lauttakylän lukion abit jakoivat penkkaripäivänä kaikkiaan 450 kiloa karkkia.

Katso video abigaalasta

Katso video penkkariajelulle lähdöstä

Lisää kuvia Lauttakylän lukion penkkareista 10.2.2023

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa