Ladataan ilmoitusta
Huittinen 8.7.2021 09:00

Filmifestivaalit järjestetään pääosin ulkoilmatapahtumana

Huhtamo international film festival käynnistyy 14. heinäkuuta kaikille avoimilla elokuvanäytöksillä.

–Odotan festivaaleilta ihmisten kohtaamista ja hyviä keskusteluja, Ollula kertoo. Kuva on otettu Lunastajat-elokuvan kuvauksista. Kuva: Maria Mihhailova
–Odotan festivaaleilta ihmisten kohtaamista ja hyviä keskusteluja, Ollula kertoo. Kuva on otettu Lunastajat-elokuvan kuvauksista. Kuva: Maria Mihhailova
Erika Tilander

Huhtamo international film festival järjestetään heinäkuussa kolmannen kerran. Ohjelmistossa on elokuvia 50-luvulta nykypäivään.

–Pidentämällä festivaaleja päivällä saimme kaikille avoimen avajaispäivän keskiviikolle, festivaalijohtaja Pekka Ollula kertoo.

Festivaalit järjestetään tänä vuonna koronapandemian vuoksi pääosin ulkoilmatapahtumana. Vain Huhtamon kirkossa ja Punkalaitumella elokuvia näytetään sisätiloissa. Avajaiset ovat Lauttakylän vanhalla urheilukentällä.

–Urheilukentälle tulee kaksi 17 neliömetrin led screeniä ja penkkikatsomo. Elokuvia voi katsoa myös nurmikolta piknik-tyyliin, Ollula vinkkaa.

Ollulan toiveena oli saada vanha urheilukenttä festivaalikäyttöön jo vuonna 2017. Tänä vuonna Huittisten kaupunki lähti mukaan ideaan.

–Toivottavasti saadaan tästä perinne, Ollula hehkuttaa.

Festivaalin ohjelma julkistettiin poikkeuksellisesti lähes kokonaan jo juhannuksen jälkeisellä viikolla. Katso ohjelma täältä.

–Kaikki on tässä maailmantilanteessa epävarmaa, joten päätettiin julkistaa ohjelma jo nyt, niin edes yksi asia on varma, Ollula toteaa.

Tavoitteena oli koostaa monipuolinen kattaus elokuvia, jotka sopivat tunnelmaltaan tai teemaltaan Huhtamoon.

–Toivottavasti ohjelma on innostava ja inspiroiva, Ollula sanoo.

Koronatilanne vaikutti festivaalien järjestämiseen. Aluksi tavoitteena oli järjestää yksi näytös Huhtamon kirkolla ulkoilmanäytöksenä. Maailmantilanteen salliessa ohjelma laajeni.

–Päätettiin heti, että pidetään perinteistä kiinni ja festivaali järjestetään, Ollula toteaa.

Punkalaitumen Mäenpään työväentalolla näytökset esitetään vanhan ajan malliin filmikeloilta.

–Jo vuonna 2019 filmiprojektorin käyttö sujui hyvin, mutta tänä vuonna se tulee menemään vielä paremmin, jos mahdollista, Ollula hehkuttaa.

Huhtamon Honkapirtillä näytettävät elokuvat ovat tunnelmaltaan kepeämpiä ja rennompia. Kirkkokinossa on tarjolla erilaisia elokuvia kauhuelokuvista Yhdet vielä! -komediaan.

–Kirkkokinon ohjelmistosta erityisesti Tuntematon sotilas on herättänyt kiinnostusta, Ollula sanoo.

”Päätettiin heti, että festivaali järjestetään”

Luvassa on myös ilmaisnäytöksiä Huittisten kirjaston Talli-monitoimitilassa. Yleisöön otetaan 25 henkilöä kerrallaan, jotta turvavälit pysyvät.

–Kollektiiviset teatterikokemukset ovat olleet viime aikoina harvassa. Siksi halusimme tarjota myös ilmaisnäytöksiä, Ollula kertoo.

Ollula on tyytyväinen festivaalien ohjelmaan kokonaisuudessaan. Omia suosikkeja on vaikea valita.

–Ainakin Kontakti on katsomisen arvoinen. Sitä tehtiin 10 vuotta independent-elokuvana eli talkoovoimin ilman suurten yhtiöiden tukea.

Kontaktin ohjaaja Toni Majaniemi on yksi festivaalien vierailevista tähdistä. Myös Punainen kohina - ja Panimomestari-elokuvien tekijöitä on tulossa paikan päälle.

Ollula kertoo, että liput ovat menneet kaupaksi hyvin maailmantilanteen huomioon ottaen.

–Kävijämäärät ovat joka vuosi kasvaneet. Huhtamon mökkien vuokratilanne antaa ymmärtää, että kävijöitä riittää tänäkin vuonna, Ollula kertoo.

–Tapahtuman järjestäminen on paljolti kiinni paikallisten tuesta ja kannustuksesta, Ollula muistuttaa.

Tapahtumatiedot

Huhtamo international film festival järjestetään tänä kesänä 14.–18. heinäkuuta.

Elokuvia näytetään Lauttakylän vanhalla urheilukentällä, Huhtamon kirkossa, Huhtamon Honkapirtillä ja Mäenpään työväentalolla Punkalaitumella.

Lisäksi Huittisten kirjaston Talli-monitoimitilassa järjestetään ilmaisnäytöksiä 14. ja 15. heinäkuuta.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa