Huittinen 18.12.2019 13:55Tilaajille

Ruokahävikki vähäistä Huittisissa

Kaupungin keittiöissä ei juuri ruokaa haaskata. Koulussa hävikkiä syntyy lähinnä uusista kokeiluista.

Alex Vasamaa, Akseli Saari, Janus Turkko ja Kristian Vesamäki kertovat, että ruokaa harvoin jää lautaselle, jos se on hyvää.
Alex Vasamaa, Akseli Saari, Janus Turkko ja Kristian Vesamäki kertovat, että ruokaa harvoin jää lautaselle, jos se on hyvää.
Mikko Perttunen

Ruokahävikkiä on kahdenlaista. Ensinnäkin, syntyy niin sanottua lautashävikkiä eli lautaselle otettua, mutta syömättä jätettyä ruokaa, jota ei tietenkään voida käyttää hyväksi, vaan se päätyy biojätteeksi. Toisekseen, hävikkiä voi syntyä siitä ruoasta, joka on kyllä laitettu valmiiksi, mutta jota ei ole mennytkään niin paljon, kuin on arvioitu.

Tilaajalle

Haluatko lukea koko artikkelin?

Artikkeli on luettavissa Lauttakylä-lehden tilaajille. Voit tilata myös vuorokauden lukuoikeuden kaikkeen lauttakyla.fi sisältöön 3 eurolla.

Voit uusia aiemman tilauksesi käden käänteessä kirjautumalla ensin OmaLauttakylä-palveluun omalla tunnuksellasi.

 

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa