Ladataan ilmoitusta
Huittinen 18.5.2020 10:00

SPR jakaa 10 000 ruoka-annosta Satakunnassa – Huittisiin ensimmäisessä jaossa 60 valmista ateriaa

Jaettavat ateriat pakataan valmiiksi pakasterasioihin, joten ruuanhakijoiden ei tarvitse ottaa mukaan omia astioita. Kuvituskuva: SPR
Jaettavat ateriat pakataan valmiiksi pakasterasioihin, joten ruuanhakijoiden ei tarvitse ottaa mukaan omia astioita. Kuvituskuva: SPR
Marja-Liisa Hakanen

Suomen Punaisen Ristin Satakunnan piiri on seurannut koronan vaikutuksia ihmisten arkeen yhdessä muiden järjestöjen ja seurakuntien kanssa. Punainen Risti on myös lupautunut koordinoimaan poikkeustilan aikana vapaaehtoisia sekä viranomaisten että muiden järjestöjen tueksi. Eniten apua ja uusia vapaaehtoisia ovat tarvinneet tahot, jotka järjestävät ruoka-apua, koska ruoka-avun tarve on kasvanut tarve sekä se, että ruoka-apua normaalina aikana jakavista moni kuuluu nyt riskiryhmään.

Helpottaakseen tilannetta Suomen Punaisen Ristin Satakunnan piiri ryhtyy jakamaan valmiita ruoka-annoksia kymmenellä paikallisosaston alueella. Paikallisosastojen vapaaehtoiset jakavat yhteensä yli 10 000 valmista ruoka-annosta Satakunnassa. Huittisiin on tulossa ensimmäisellä jakokerralla 60 annosta, joita SPR:n Huittisen osasto alkaa jakaa tiistaina 26.5. Ystävänpirtti Einolasta (Karpintie 8) puolen päivän aikaan.

–Jaot jatkuvat tiistaisin toistaiseksi voimassa olevan ajan, samaan aikaan, samasta paikasta. Annoksia jaetaan niin kauan kuin niitä riittää. Tarvittaessa annosten määrää ja jakokertoja lisätään, kertoo terveyden- ja hyvinvoinnin päällikkö Anne-Mari Hakuni SPR:n Satakunnan piiristä.

Kaikki annokset pakataan valmiiksi pakasterasioihin, joten hakijoiden ei tarvitse ottaa mukaan omia astioita.

Riskiryhmiin kuuluville voidaan toimittaa ruoka-annoksia kotiin. Ruoka-avun yhteydessä on myös mahdollisuus saada keskusteluapua.

–Ruokajaon mahdollistavat SPR:n Huittisten osaston vapaaehtoiset sekä LähiTapiolan taloudellinne tuki. Sen avulla on mahdollisuus lisätä ruoka-apua konkreettisesti. Apu helpottaa perheiden arkea, olipa kyseessä lapsiperhe, omaishoitaja tai pitkään eristyksissä ollut ikäihminen, Hakuni toteaa.

Tukea on luvassa myös lahjakorttien muodossa, sillä SPR:n Satakunnan piiri toimittaa satakuntalaisille lapsiperheille ja ikäihmisille Satakunnan Osuuskaupan lahjoittamia lahjakortteja. Koko maakunnassa jaossa on lahjakortteja 25 000 euron edestä.

–Huittisten osaston jaettavissa on 38 kappaletta 50 euron lahjakorttia. Lahjakorttien saajat valitaan yhdessä viranomaisten kanssa, Anne-Mari Hakuni kertoo.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa