Ladataan ilmoitusta
Huittinen 16.3.2020 10:34

Jätehuollon pitää toimia myös poikkeustilanteessa – toimintaohjeita asukkaille

Korona on syytä ottaa huomioon myös jätteiden lajittelussa.
Korona on syytä ottaa huomioon myös jätteiden lajittelussa.
Mikko Perttunen

–Henkilökunnan ja jätteenkuljettajien terveys on meille erityisen tärkeää, jotta palveluita voidaan ylläpitää normaalilla tasolla. Samalla huolehdimme myös alueen asukkaiden turvallisuudesta. Kaikki jäteasemat pidetään lähtökohtaisesti auki, jotta jätteen vastaanottotoimintaa voidaan jatkaa normaalisti, Loimi-Hämeen Jätehuollon toimitusjohtaja Immo Sundholm kertoo.

Korona-epidemian aikana olennaista on Sundholmin mukaan varmistaa palvelut kotitalouksille sekä yhdyskuntajätteen vastaanotto- ja käsittelytoimintojen jatkuvuus. Työturvallisuuden takaaminen on siinä tärkeässä roolissa.

–Tässä tarvitsemme jokaisen kuntalaisen vastuullista toimintaa. Toivomme, että asiakkaat huomioisivat terveysviranomaisten ohjeet virustartuntojen ehkäisemisessä myös asioidessaan jäteasemilla, Sundholm neuvoo.

Jäteasemakäyntiä olisi Sundholmin mukaan syytä siirtää myöhemmäksi, mikäli se vain on mahdollista. LHJ:n toimisto on toistaiseksi suljettu henkilöasioinneilta ja kaikki neuvontakäynnit on keskeytetty.

Toimintaohjeita asukkaille

Koronatartunnat tai -epäilyt on syytä ottaa huomioon myös kotitalouksien jätteiden lajittelussa.

–Lajittele nenäliinat ja lautasliinat sekajätteisiin, ei biojätteisiin.

–Sairastuneiden jätteet on kerättävä omaan roskakoriin, joka on päällystetty pussilla. Täyttynyt roskapussi suljetaan tiiviisti ja viedään sekajäteastiaan. Sairastuneiden roskakorit pitää tyhjentää päivittäin.

–Sulje roskapussit hyvin joko ristiin sitomalla tai teippaamalla ennen niiden viemistä sekajäteastiaan.

–Mikäli jäteastian tyhjennyksissä tulee katkoksia, pakkaa jätteet tiiviisti ja säilö ne tilaan, jossa niistä ei ole haittaa terveydelle ja jossa esimerkiksi haittaeläimet eivät pääse levittämään jätteitä.

–Sekajätettä syntyy vähemmän, kun pakkausmateriaalit lajitellaan tehokkaasti ja pakataan tiiviisti. Jätteitä ei pidä jättää miehittämättömille jätteen vastaanottopaikoille, mikäli jäteastiat ovat täynnä.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa