Ladataan ilmoitusta
Huittinen 16.3.2020 10:59

Huittisten opettajat sopivat yhteisistä pelisäännöistä

Maanantaiaamuna Huittisten alakoulujen opettajat kokoontuivat Lauttakylän koululle sopimaan siitä, miten etäopetus kahden viikon aikana toteutetaan.

Huittisten alakoulujen opettajat kokoontuivat maanantaina aamupäivällä Lauttakylän koululle sopimaan siitä, miten etäopetus tämän ja ensi viikon aikana hoidetaan.
Huittisten alakoulujen opettajat kokoontuivat maanantaina aamupäivällä Lauttakylän koululle sopimaan siitä, miten etäopetus tämän ja ensi viikon aikana hoidetaan.
Satu Ojala

Huittinen siirtyi ensimmäisten joukossa koko Suomessa etäopetukseen niin alakouluissa, yläkoulussa kuin lukiossakin. Etäopetukseen siirrytään kahdeksi viikoksi ja sen jälkeen päätetään, miten jatketaan.

Maanantaina Lauttakylän koululle kokoontuivat alakoulun opettajat ja yläkoululle yläkoulun opettajat sopimaan etäopetuksesta. Opettajien palaverit päättyivät jo aamupäivällä ja etäopetus saatiin käyntiin jo iltapäivällä.

–Lähetimme jo perjantaina tiedotteen oppilaiden huoltajille, että etäopetukseen saatetaan siirtyä. Kyselimme myös, minkälaisia tietoteknisiä laitteita oppilailla on kotona käytössä, kertoo Lauttakylän koulun rehtori Maarit Malmberg.

–Laitekanta on oppilaiden kotona todella hyvä, joten etäopetus onnistuu näin hyvin, sanoo opettaja Katja Haavisto.

–Etäopetukseen siirtymistä valmisteltiin jo koko viikonlopun ajan. Yhteisellä aloituksella varmistettiin se, että kaikissa kouluissa etäopetus toteutetaan samoilla periaatteilla. Opettajat voivat järjestää opetusta joko kotoaan tai omasta luokkahuoneestaan. Muita opettajien yhteisiä kokoontumisia ei nyt tämän etäopetusjakson aikana järjestetä.

–Palaute huoltajilta on ollut tosi positiivista. He totesivat, että päätös on oikea ja lähettivät meille tsemppiviestejä. Olemme saaneet vain yksittäisiä kysymyksiä huoltajilta.

Maarit Malmberg korostaa, että nyt on päätetty etäopetukseen siirtymisestä, ei opetuksen keskeyttämisestä eikä karanteenista.

–Päätös on tehty ylilääkärin johdolla, sanoo Maarit Malmberg.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa