Ladataan ilmoitusta
Huittinen 11.11.2022 16:00Tilaajille

Kaupungin tilat edelleen viidessä salkussa – kolmessa vuodessa myyty Vampulan terveysasema ja purettu muun muassa Lauttakylän koulu

Huittisten kaupungin toimitilaohjelma on päivitetty. Kaupunginhallitus esittää maanantaina 14.11. kokoontuvalle valtuustolle ohjelman hyväksymistä. Edellinen ohjelma hyväksyttiin vuoden 2019 lopulla.

Sen jälkeen on myyty Vampulan terveysasema ja purettu Lauttakylän koulu, Kuninkaisten koulutus- ja kulttuurikeskuksen vanha siipi, museon toimisto, Karilan eli entisen Taitokeskuksen rakennukset ja Sammun koulun autokatos. Huoneistoneliöiden määrä on nyt 5 650 pienempi.

Kaikkiaan kaupungin omistamien rakennusten hyötyneliömäärä on noin 60 600.

–Rakennuskannan kuntoluokka on noin 70 prosenttia eli rakennuskanta on tyydyttävässä kunnossa. Korjausvelan määrä on yhteensä noin 12,7 miljoonaa euroa, kiinteistöpäällikkö Teemu Nurminen toteaa toimitilaohjelmassa.

Edellisen ohjelman tapaan rakennukset on jaettu viiteen salkkuun.

–Salkutuksessa on tiloja arvioitu nykyisen käytön ja tilojen soveltuvuuden, sijainnin ja tehokkuuden mukaan. Rakennusten teknistä kuntoa on arvioitu todettujen korjaustarpeiden ja tehtyjen kuntoarvioiden- ja kuntotutkimusten perusteella.

Yhdessä salkussa ovat myytävät ja purettavat toimitilat. Niitä on kaikkiaan 12, yhteispinta-ala on noin 2900 huoneistoneliötä.

–Ne ovat toimitiloja, joilla kaupungilla ei ole enää käyttötarvetta tai joiden omistus ei ole kaupungille tärkeää ja niistä voidaan luopua. Rakennukset ovat yleensä huonokuntoisia ja ne käytetään loppuun, myydään tai puretaan, Nurminen selittää.

Joukossa ovat esimerkiksi Loiman koulu, Huhkolan päiväkoti, Ristiraution rakennukset Viialankadun varrella, Kuninkaisten koulutus- ja kulttuurikeskuksen asuntola sekä vanhan meijerin Jukola eli vanhat asuintilat sekä meijerin autotalli, varasto ja polttopuuvarasto.

Palveluverkko- ja tarveselvityksillä selvitettävillä toimitiloilla on oma salkkunsa. Kohteita on 13, joiden yhteispinta-ala on noin 7500 huoneistoneliömetriä.

Nurminen toteaa, että nämä toimitilat palvelevat toistaiseksi kaupungin perustoimintaa, mutta niiden tul

Tilaajalle

Haluatko lukea koko artikkelin?

Artikkeli on luettavissa Lauttakylä-lehden tilaajille. Voit tilata myös vuorokauden lukuoikeuden kaikkeen lauttakyla.fi sisältöön 3 eurolla.

Voit uusia aiemman tilauksesi käden käänteessä kirjautumalla ensin OmaLauttakylä-palveluun omalla tunnuksellasi.

 

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa