Ladataan ilmoitusta
Huittinen 30.11.2020 13:55

Huittisten viimeiset influenssarokotteet muun muassa vakavasti sairaille

Viimeiset rokotteet jaetaan voimakkaasti immuunipuutteisille tai vakavasti sairaille sekä raskaana oleville ja alle 6 kuukauden ikäisten vauvojen kanssa samassa taloudessa asuville.
Viimeiset rokotteet jaetaan voimakkaasti immuunipuutteisille tai vakavasti sairaille sekä raskaana oleville ja alle 6 kuukauden ikäisten vauvojen kanssa samassa taloudessa asuville.

Influenssarokotteet ovat Huittisissa lähes lopussa ja joulukuun rokotukset – 1.12., 9.12. ja 17.12. – Tahto Areenalla on peruttu.

Jäljellä on pieni määrä influenssarokotteita, jotka jaetaan ensisijaisesti voimakkaasti immuunipuutteisille tai vakavasti sairaille henkilöille sekä raskaana oleville ja alle 6 kuukauden ikäisten vauvojen kanssa samassa taloudessa asuville. Nämä henkilöt voivat soittaa ja varata aikoja 9. joulukuuta kello 12–14.30 numerosta 044 772 8321.

Mikäli rokotteita tämän jälkeen vielä jää jäljelle, ne jaetaan yli 65-vuotiaille jotakin perussairautta sairastaville. He voivat tiedustella rokotteita 9. joulukuuta kello 15–17 numerosta 044 772 8321.

2–6-vuotiaille lapsille annettavia nenäsumutteita on jäljellä myös vähän, niitä voi tiedustella omalta terveydenhoitajalta neuvolan puhelinaikoina.

Influenssarokotteiden saatavuus on heikentynyt nopeasti suuren kysynnän vuoksi Satakunnassa ja koko maassa. Tilanne on sama myös Huittisissa, eikä läheskään kaikkia tilattuja rokotteita ole saatu.

Kaupungin tiedotteen mukaan viimeinen saatu erä oli niin pieni, että rokotteiden loppumisen vuoksi joulukuun rokotukset Tahto Areenalla peruttiin, eikä peruttujen aikojen tilalle tule korvaavia. Rokotteita ei ole tulossa lisää tämän influenssakauden aikana.

Influenssariskiä voi vähentää samoilla toimenpiteillä kuin koronaakin eli muun muassa hyvällä käsihygienialla, turvaväleillä ja maskien käytöllä.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa