Ladataan ilmoitusta
Huittinen 8.9.2023 17:00

Kymmenet paikallislehdet vapaasti luettavissa

Pureudu paikallisiin -kampanjalla nostetaan esiin paikallisjournalismia.
Pureudu paikallisiin -kampanjalla nostetaan esiin paikallisjournalismia.

Nyt pääsee katselemaan paikallislehtien antia ympäri Suomen, kun kymmenet paikallislehdet ovat vapaasti luettavissa verkossa tästä päivästä lähtien viikon ajan.

Muun muassa Lauttakylä-lehti avaa näköislehtensä vapaasti luettavaksi lukutaitopäivän 8.9. ja demokratian päivän 15.9. välisellä viikolla. Myös tämän viikon lehti on kaikkien luettavissa osoitteessa lauttakyla.fi/digi.

Pureudu paikallisiin -kampanja tuo esiin paikallislehtiä ja paikallisjournalismia sekä tarjoaa mahdollisuuden tutustua elämään eri puolilla Suomea.

Avoinna olevien lehtien linkit ovat Uutismedian liiton verkkosivuilla osoitteessa www.uutismediat.fi/paikallislehdet

–Paikallislehdet suojelevat demokratiaa ja tukevat lukutaitoa. Lukutaito antaa ihmisille valmiudet hankkia tietoa, ilmaista itseään ja osallistua yhteiskuntaan. Lukutaidon tavoin paikallislehti edistää paikallista demokratiaa ja yhteisöllisyyttä, Uutismedian liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen kertoo.

–Paikallislehti kertoo luotettavasti juuri siitä, mitä ympärillä tapahtuu. On tärkeä ymmärtää, miten asiat omassa kotikunnassa ja lähialueilla ovat. Pureudu paikallisiin -kampanjan aikana on myös kiinnostavaa päästä kurkkaamaan, mitä muualle Suomeen kuuluu paikallisella tasolla.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa