Ladataan ilmoitusta
Huittinen 9.2.2024 06:00Tilaajille

Yksityistietä säännöllisesti ajavalla oltava lupa – Käyttäjälle kuuluu myös maksu siinä missä tieosakkaallekin

–Aina ei välttämättä edes tiedä käyttävänsä yksityistietä, koska siitä kertovia kylttejä ei ole tien varteen laitettu. Monet tiekunnat käyttävät tien varressa kuitenkin  musta-puna-keltaista lisäkilpeä, joka kertoo, että kyseessä on yksityistie. Tieliikennelain mukainen viitta on mustavalkoinen.
–Aina ei välttämättä edes tiedä käyttävänsä yksityistietä, koska siitä kertovia kylttejä ei ole tien varteen laitettu. Monet tiekunnat käyttävät tien varressa kuitenkin musta-puna-keltaista lisäkilpeä, joka kertoo, että kyseessä on yksityistie. Tieliikennelain mukainen viitta on mustavalkoinen.
Sari Mäkelä

–Yksityistiet ovat periaatteessa kiinteistönomistajien maksamia ja ylläpitämiä. Sen vuoksi tien muu säännöllinen käyttö on lain mukaan luvanvaraista ja maksullista. Tiekunta määrittelee muille tienkäyttäjille maksun, jonka on oltava linjassa tieosakkaiden maksun kanssa, kertoo huittislainen TIKO-tieisännöitsijä Paavo Törmälä.

Tilaajalle

Haluatko lukea koko artikkelin?

Artikkeli on luettavissa Lauttakylä-lehden tilaajille. Voit tilata myös vuorokauden lukuoikeuden kaikkeen lauttakyla.fi sisältöön 3 eurolla.

Voit uusia aiemman tilauksesi käden käänteessä kirjautumalla ensin OmaLauttakylä-palveluun omalla tunnuksellasi.

 

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa