Ladataan ilmoitusta
Uutiset 17.11.2022 08:00

Jälleen on tilaisuus jakaa jouluiloa lapsille ja ikäihmisille

Joulu jokaiselle -keräyksen kautta on mahdollisuus antaa lahjoja huittislaisiin koteihin.

Joulukuusessa on pakettikortteja, joista löytyy tiedot lahjan saajasta ja mahdollinen toive. Korttiin kirjoitetaan paketin sisältö. Nämä kortit poistetaan ennen kuin ne menevät lahjojen saajille. Kuva Mikko Perttunen
Joulukuusessa on pakettikortteja, joista löytyy tiedot lahjan saajasta ja mahdollinen toive. Korttiin kirjoitetaan paketin sisältö. Nämä kortit poistetaan ennen kuin ne menevät lahjojen saajille. Kuva Mikko Perttunen
Satu Ojala

Jo perinteeksi muodostunut Joulu jokaiselle –keräys toteutetaan tänäkin vuonna. Keräys alkaa keskiviikkona 23. marraskuuta ja se kestää torstaihin 8. joulukuuta asti. Keräyksen toteuttavat Huittisten kaupungin perhekeskus, kotihoito, Mannerheimin lastensuojeluliiton Huittisten yhdistys ja Lauttakylä-lehti.

–Keräyksen ideana on tuoda jouluiloa vähävaraisiin lapsiperheisiin ja kotihoidon asiakkaille. Monelle saajalle tämä voi olla ainoa paketti, jonka hän saa jouluna, sanoo Kristiina Niemi Lauttakylä-lehdestä.

Joulupaketti tuo varmasti iloa lahjan saajalle, mutta myös antajalle.

–On ollut hienoa nähdä, miten lahjan antajat tuovat pakettejaan keräyskuusen alle ja monet kertovat, miksi he keräykseen osallistuivat ja mitä pakettiin on kääritty.

Lahja voi olla itse tehty tai kaupasta ostettu tai vaikkapa lahjakortti. Tärkeintä on, että se on käyttämätön.

–Ilahduttaa voi ikäihmisiä esimerkiksi herkkukorilla tai kukkalahjakortilla. Mieluisia lahjoja ovat myös kampaamolahjakortit.

Joulu jokaiselle-keräys toimii niin, että siihen osallistuvat henkilöt tai tahot käyvät hakemassa Lauttakylä-lehden konttorissa olevasta kuusesta kortin, johon on merkitty lahjan saajan ikä ja mahdollinen toive. Sen jälkeen on tovi aikaa hankkia lahja ja tuoda se kuusen alle lehden konttoriin. Pakettikorttiin merkitään paketin sisältö.

Keräyksen järjestäjät toivovat, että lahjan antajat olisivat ajoissa liikkeellä. Pakettikortteja on ollut kuusessa aiemmilla kerroilla toistasataa.

–Toivottavasti kaikille lapsille ja ikäihmisille löytyy oma paketti. Vielä kertaakaan ei ole yksikään lahjan saaja jäänyt ilman pakettia, sanoo Kristiina Niemi.

Perhekeskus ja kotihoito toimittavat lehteen listan lahjojen saajista nimettöminä. Pakettikortit tehdään lehdessä. Kun keräys päättyy, Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistyksen väki jaottelee paketit perhekunnittain ja varmistaa, että jokaiselle listassa olevalle lahjan saajalle on paketti. Perhekeskus ja kotihoito toimittavat paketit eteenpäin. Keräyksen muut osapuolet eivät tiedä saajia, jotta idea lahjan antamisesta tuntemattomalta tuntemattomalle toteutuu.

Joulukuusi koristellaan tänä vuonna Suttilan koulun oppilaiden valmistamilla koristeilla.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa