Ladataan ilmoitusta
Huittinen 19.3.2020 14:22

Huittisten kaupunki auttaa ikäihmisiä, karanteenissa olevia ja muita avuntarvitsijoita – Ruokaostokset ja lääkkeet kotiovelle

Ruokaostokset ja lääkkeet tuodaan tarvittaessa kotiovelle.

Marjatta Mattila (oik.) oli ensimmäinen asiakas, jolle työvalmentajat Mari Saari ja Jari Vihervaara toimittivat ruokaostokset kotiin. Kuva: Marja-Liisa Hakanen
Marjatta Mattila (oik.) oli ensimmäinen asiakas, jolle työvalmentajat Mari Saari ja Jari Vihervaara toimittivat ruokaostokset kotiin. Kuva: Marja-Liisa Hakanen
Marja-Liisa Hakanen

Huittislaisen rivitalon kohdalle on pysäköity punainen pakettiauto, josta nousevat kaupungin kuntouttavan työtoiminnan työvalmentajat Mari Saari ja Jari Vihervaara iloisenvärisen kauppakassin kanssa.

Ovella odottaa Marjatta Mattila, joka kuuluu riskiryhmään, eikä voi koronaepidemian takia lähteä itse ostoksille.

–Olen yleensä käynyt veljeni kanssa asioilla, mutta nyt kun tällainen mahdollisuus on, pyysin apua. Tämä on todella hienoa, että näin tuodaan tavarat kotiovelle, Mattila kiittelee.

Hän sanoo, että koronan aiheuttama tilanne tuntuu oudolta, kun on tottunut itsenäisesti liikkumaan.

–Ulkoilla aion kaikesta huolimatta. Aika tuntuu silti toisinaan jo nyt pitkältä, mutta täytyy vaan yrittää keksiä kaikenlaista puuhaa, Marjatta Mattila tuumii.

Kuntouttavan työtoiminnan henkilöstö on siirtynyt auttamaan yli 70-vuotiaita huittislaisia, jotka ovat karanteenissa tai muuten avun tarpeessa. Mikäli palvelutarve kasvaa, myös nuorten työpajan henkilöstö kutsutaan mukaan.

Marjatta Mattila oli ensimmäinen asiakas, jolle Mari Saari ja Jari Vihervaara veivät ruokaostokset. Myös toinen tilaus odotti torstaina puolilta päivin toimittamistaan.

Mari Saaren mukaan myös kaupungin asiointipalvelun parikymmentä asiakasta siirtyvät nyt heidän asiakkaikseen.

–Normaalisti heidät on kuljetettu taksilla kylille, jotta he ovat voineet itse hoitaa asioitaan. Koronaepidemian takia se ei nyt käy, joten me hoidamme myös heidän asiansa.

Mari Saari sanoo, että heillä on käytössä maksupääte, sillä kätevintä on käyttää pankkikorttia ostosten maksamiseen.

–Mieluiten vielä lähimaksua, jotta vältetään turhaa kosketusta puolin ja toisin. Tarvittaessa voimme antaa asiakkaalle myös laskun. Ja jos jollakin on jotakin koronaepäilyyn liittyviä oireita, toimitamme ostokset oven taakse ja soitamme, että kassi on nyt sieltä otettavissa.

Saari kertoo, että he voivat käydä asiakkaan puolesta myös apteekissa.

–Sitä varten tarvitsemme asiakkaan Kela-kortin ja tiedon, mitä lääkkeitä pitää hakea. Apteekki laskuttaa lääkkeet suoraan asiakkailta.

Saaren kannustaa pyytämään apua muissakin asiointiin liittyvissä asioissa ja lupaa, että esimerkiksi lämmityksessä tarvittavat polttopuut toimitetaan ainakin kotiovelle asti.

Kaupungin tarjoama asiointiapu toimii koko Huittisten alueella.

–Lähdemme tarvittaessa yhtä lailla Vampulaan kuin Huhtamoonkin. Sieltä on palvelujen äärelle pitkä matka, joten kannattaa soittaa, jos apua tarvitsee, Jari Vihervaara kehottaa.

Saari ja Vihervaara toivovat, että ikäihmiset malttaisivat pysyä kotona ja käyttää kaupungin tarjoamaa apua.

–Kaikki, mikä voidaan tehdä koronaepidemian hillitsemiseksi, on nyt todella tärkeää, he sanovat.

Kaupungin tarjoamaa asiointiapua voi tilata arkisin kello 7–9 numerosta 044 7730 216.

Loimi Joki
20.03.2020 10:34

Ihan hyvä idea mutta mietittäisiinkö vielä sitä miten tuo lähetyksen luovutus tapahtuu minimoiden viruksien levittämisriski - itse tekisin niin että vain yksi vie ja pitää hansikkaat kädessä ja ehkä vielä niin ettei kontaktia tehdä asiakkaaseen (ehkä asiakas avaa oven tmv. ja on itse pois oviaukosta kun lähetys lasketaan esim. eteisen lattialle...). Nyhän kaupoissa näkyy käyvän kertakäynnillä koko suku kuin yksi voisi hoitaa ja siten pienentää kerralla samassa paikassa oleskelevien joukkoa. Tosin, näin kyllä tänään että parkissa odotti autossa muut kun yksi kävi ostoksilla. On niitä hienojakin suorituksia.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa