Ladataan ilmoitusta
Uutiset 11.9.2020 09:00

Vammalan lukion abiturientit siirtyvät etäopetukseen tänään

Etäopetusjakso kestää Vammalan lukiossa koeviikon alkuun 23. syyskuuta asti. Kuvituskuva: Pixabay
Etäopetusjakso kestää Vammalan lukiossa koeviikon alkuun 23. syyskuuta asti. Kuvituskuva: Pixabay

Vammalan lukion 3. ja 4. vuoden opiskelijoiden opetus siirtyy tänään etäopetukseen. Etäopetusjaksolla pyritään turvaamaan syksyn ylioppilaskirjoitusten järjestelyt. Etäopetusjakso kestää koeviikon alkuun 23. syyskuuta asti. Tämän jälkeen abiturientit käyvät koululla kurssikokeissa.

Etäopetukseen siirtymisellä taataan mahdollisimman vähäiset kontaktit ja pyritään siten ehkäisemään virustartuntoja 14. syyskuuta alkavien ylioppilaskirjoitusten aikana.

Sastamalan kaupungin tiedotteessa todetaan, että ylioppilaskirjoituksiin voi osallistua vain terveenä. Opiskelija, jolla on lieviä flunssaoireita, voi osallistua ylioppilaskirjoituksiin, jos on käynyt koronatestissä ja saanut sieltä negatiivisen testituloksen. Näissä tapauksissa kokelas suorittaa kokeen erillisessä tilassa kuin täysin terveet kokelaat.

Positiivisen koronatestituloksen saanut kokelas ei voi osallistua ylioppilaskirjoituksiin. Korona-altistuksen takia karanteeniin asetettu kokelas ei lähtökohtaisesti voi osallistua ylioppilaskokeisiin, mutta näissä tilanteissa tehdään arvio yhdessä terveysviranomaisten kanssa.

Lievästikin oireilevien kokelaiden kannattaa hakeutua koronatestiin heti oireiden ilmaannuttua.

Muut lukion opiskelijat jatkavat lähiopetuksessa, mutta kaikkia opiskelijoita on ohjattu olemaan pois koulusta, jos on lieviäkään hengitystieinfektion oireita.

Etäopetusjakson aikana ei ole oikeutta kouluruokailuun.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa